Нинова поиска обективно разследване и съд за виновните за побоя на протестиращи

OFFNews 14 август 2021 в 17:27 2633 2

И лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска обективно разследване и съд за виновниците за полицейското насилие над протестиращи граждани при демонстрациите срещу тогавашния премиер Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев миналото лято.

По-рано за същото настоя съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и лидерът на ИТН Слави Трифонов, а евродепутатът Петър Витанов обяви, че ще сезира Европейския парламент за нарушени човешки права. 

В съобщение във фейсбук Нинова написа лаконичното:

"Потресаващи са кадрите, които показват насилие над протестиращи. Всички днес говорим за тях. Но говоренето не стига. Обективно разследване, съд и отговорност. А най-голямата е на онзи, под чиито прозорци на Министерски съвет се случва това."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

14.08 2021 в 17:58

Полицаите са прости момчета те бият щото са им казали,че трябва да бият....психиката на Мутрата и подчинените му е психика на обикновени садисти,които сигурно ,гледайки,кадрите се изпразват или подмокрят.....каква нищета....сякаш се върнахме в Средновековието....само заради това не трябва да простим на Мутрата-пожарникар....една година сигурно са ги гледали тези кадри и Гешев сигурно е мастурбирал обилно,както се полага на един доблестен милиционер....
 
X

Да помогнем на украинските деца!