Нинова от Бузлуджа: Радев да вземе от Борисов Звеното за борба с корупцията от ДАНС

OFFNews 29 юли 2017 в 14:25 9676 3

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска от Бузлуджа борбата с корупцията по високите етажи да мине под контрола на президента Румен Радев.

Тя предложи така или иначе съществуващото звено в ДАНС, което се занимава с корупцията по високите етажи, да бъде извадено от там, а президентът да каже кои ще са хората, които ще го ръководят. В момента тази дирекция е под ръководството на премиера Бойко Борисов. 

"Започвам дискусията за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта и той да е дирекцията на ДАНС, която е за специално обследване на корупцията по високите етажи на властта. Нека президентът Радев да определи директора на това звено за борба с корупцията и нека неговите членове и колективен орган да избере парламентът с две трети мнозинство", обясни идеята си Нинова. 

Тя уточни, че членовете на това звено ще се избират от парламента. "Септември поемаме инициативата и правим онази истинска съдебна реформа, която ще спаси България от мафията и ще направи възможно да имате пенсии, децата ви да живеят спокойно, да ходите на лекар, да си получавате заплатите", каза лидерът на БСП.

Всички присъстващи на Бузлуджа бяха призовани да започнат дискусията с общопартийните организации. Днес на Бузлуджа се провежда 126-ият Национален събор на левицата.

От върха Нинова благодари на събралите се социалисти, но поиска нов път за България. „Трябва да се сложи край на прехода и да се посочи нов път на България. А това е възможно само ако сме единни за България, която обичаме. Правителствата са временни, но България е вечна", обяви Нинова.

Соцлидерката се възхити, че на този събор на Бузлуджа има над 60 000 души – по думите й повече отвсякога.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!