Нинова от Бузлуджа: Българският народ се освободи от страха и апатията

OFFNews Последна промяна на 01 август 2020 в 15:46 2244 0

Българчетата нямат достъп до образование, а българи до здравеопазване. Ще дадем най-голяма почит на предците си днес, ако ние, съвременните социалисти, продължим делото им. Хубавото на днешния ден, е че с наша помощ, с наши усилия, българският народ се освободи от страха и от апатията. Излезе на улицата и поиска свободата си, поиска справедливост. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова повод 129 години от Бузлуджанския конгрес. Около 200-3000 симпатизанти се събраха на историческата поляна под връх Бузлуджа.

Нинова добави още, че световната пандемия от COVID-19 е попречила тази година да се направи традиционния събор. "Вярвам, че днес десетки хиляди социалисти, стотици хиляди наши симпатизанти сме заедно, където и да се намираме. Заедно със сърцата и умовете си. Събира ни миналото, но ни събира и настоящето, и бъдещето.", каза тя.

"Днес, това е нашата битка, Бузлуджа е нашата клетва пред България", заяви лидерът на БСП.

"Клетва за почтеност и грижа за хората. Клетва за вярност към каузата на героите на България и на нашите първооснователи.
Но е клетва и за бъдещето пред българския народ, че можем да му покажем път. Че можем да водим по този път, че подаваме ръка днес от тук на всеки почтен, честен, истински българин родолюбец, който милее за отечеството. Нека си тръгнем от тук с тази клетва - грижа към хората, вярност на каузата, смелост за бъдещето и единение за България", допълни Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови