Нинова очаква сътрудничество между БСП и социалдемократите на Зоран Заев

OFFNews 31 август 2020 в 19:03 3096 0

Председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова поздрави Зоран Заев по повод преизбирането му за министър-председател на Северна Македония. 

"През изминалия мандат Вие успяхте да спечелите доверието на гражданите на Република Северна Македония, което даде резултат на провелите се през месец юли парламентарни избори. Вие поставихте страната си по пътя към целта - членството в ЕС и доказахте, че чрез необходимата реформа и воля може да продължите напред към преговорите за присъединяване", казва Нинова в поздравителния адрес.

В него тя изразява готовност за сътрудничеството между двете партии и парламентарните им групи - а с това, по думите й, и между България и Република Северна Македония.

Зоран Заев е председател на СДСМ - Социалдемократическия съюз на Македония.

"Сигурна съм, че сега, след приключването на изборния цикъл и създаването на ръководеното от Вас правителство, представителите на Република Северна Македония в съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси ще възобновят участието си и ще допринасят конструктивно за успешно разрешаване на оставащите спорни въпроси", обръща се още Корнелия Нинова.

Тук се чувствам като у дома. БСП е нашата сестринска партия, заяви на 21 юни 2017 г. Зоран Заев след срещата си с лидера на БСП Корнелия Нинова на "Позитано" 20. 

Убедени сме, че идва времето на левицата и на солидарността и затова лявоориентираните партии трябва да имат свое отделно място в бъдещето на нашите страни и на нашите граждани, каза тогава Заев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!