Нинова: Не си даваме държавата на Гинка от Пазарджик

OFFNews 23 февруари 2018 в 11:06 7016 2

Президентът Радев и Омбудсманът Мая Манолова да се заемат със сделката за продажбата на ЧЕЗ. За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова, която днес в парламента прочете декларация от името на групата. 

Според БСП въпросът със сделката засяга националната сигурност на страната и това влиза в правомощията на президента. За пореден път социалистите предложиха и поискаха държавата да стане собственик на енергоснабдителното предприятие, тъй като то е част от ключов сектор за страната - енергийният. "Толкова ли нямаме 320 млн?", попита Нинова. 

"Вярно е, че живеем в пазарна икономика и всеки може да продава и купува активи, но не живеем в дивашка държава. Може би живеем в онази паралелна държава", каза лидерът на левицата Корнелия Нинова в пленарна зала. 

Нинова припомни думите на Волен Сидеров, че с едни добри адвокати ще изгони ЧЕЗ от България. Тя попита каква е неговата позиция за сделката.

От БСП поискаха кабинетът да каже дали има информация за сделката с енергоснабдителното дружество и какво е отношение му към нея. 

"Ако правителството има такава информация и мълчи, значи имаме паралелна държава и паралелен министър-председател", заключи Корнелия Нинова.

Тя посочи, че от сделката ще бъдат засегнати над 2 млн. потребители на ЧЕЗ и попита в чий джоб ще отидат парите от сметките за ток. Нинова добави, че премиерът Бойко Борисов носи персонална отговорност за бъдещето на тази сделка. 

Призоваваме всички институции и гражданското общество, като един да застанем този път, без оглед на политическите си пристрастия, и да кажем: не си даваме държавата, г-н Борисов, нито на Гинка от Пазарджик, нито и на който и да е този, който стои зад нея, допълни Нинова. 

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев репликира на Нинова, като я помоли да не драматизира, тъй като сделката с ЧЕЗ ще бъде проверена от Комисията по финансов надзор и други отговорни институции.

Той каза още, че не възприемат подхода на одържавяване на "това и онова", тъй като "сме виждали до какво води". Добрев призова левицата да не прави политика от енергетиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

23.02 2018 в 15:27

Нинова припомни думите на Волен Сидеров, че с едни добри адвокати ще изгони ЧЕЗ от България. Тя попита каква е неговата позиция за сделката.

Хааа, на Сидеров май са му спрели кранчето тия дни и затова няма позиция за нищо. Или от ГЕРБ/ДПС са му пуснали друго кранче и той за това си трае. С една дума, времето, когато Лидеров беше пионка на БСП/ДПС е минало, поне докато не се намерят още пари.
 
X

Да помогнем на украинските деца!