Нинова нападна служебното правителство за отстъпката от 25 стотинки за гориво

OFFNews 03 декември 2022 в 14:02 1122 0

Корнелия Нинова

Снимка БСП

Служебното правителство е антисоциално, обяви Нинова

Служебното правителство е антисоциално. Спира отстъпката от 25 ст. за гориво, написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова

Днес министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов обяви, че служебното правителство на президента Радев спира отстъпката от 25 ст. на литър гориво. Преди месец те излъгаха, че всички мерки за подкрепа на хората ще бъдат продължени. Обявяват намерения, че някой ден, не се знае кога, ще помогнат с изграждане на нови ВЕИ-та, които ще поевтинят енергията. Това е цинизъм. Отнемат малката социална подкрепа, която осигурихме заради скъпото гориво и я заменят с обещания за след 5-10 г. Замразяват доходите на работещи бедни и млади семейства, замразяват социалните плащания, за да платят за самолети, които ще дойдат след 5-10 г. Толкова антисоциално правителство не сме имали отдавна. Сега разбрахте ли защо не внесоха бюджет за 2023 г.? Защото щяхме да спрем тези решения. Но още не е късно. Призовавам другите парламентарни партии за разум и социална чувствителност. Да се обединим и да дадем отпор, да приемем решения за подкрепа на хората през зимата. Има възможност за такива без да изправяме държавата пред финансови рискове, призова Нинова. 

От 1 януари отпада отстъпката от 25 стотинки за литър гориво за гражданите, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов пред БНТ.

От началото на следващата година обаче ще има различни мерки в подкрепа на най-бедните, обясни още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови