Немалка част от избирателите ни ще гласуват за Радев още на първи тур. Той беше флагманът срещу Борисовата държава

OFFNews 17 септември 2021 в 08:57 17048 2

Демократична България обсъжда три варианта за президентските избори. Ще вземем решение през следващата седмица какво да правим, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия съпредседателят на обединението ген. Атанас Атанасов.

Според него предстоят изключително сложни избори и вариантите са различни.

"Проблемът е в това, че дясноцентриските сили са разцепени заради ГЕРБ. Второто е, че има социологии, които показват, че немалка част от избирателите ни биха гласували за Румен Радев още на първи тур. Аз не съм гласувал за него, но той беше флагманът, който се противопостави на Борисовата държава", каза лидерът на ДСБ в отговор на въпрос кого биха подкрепили при евентуален балотаж между кандидат на ГЕРБ и Радев.

Атанасов посочи, че ДБ до момента са имали формални контакти с довчерашните министри Кирил Петков и Асен Василев, които обявиха, че стартират нов политически проект.

"Не сме ги канили да станат част от нашите избирателни листи. Готови сме на взаимодействие, трябва да определим тази форма. Има сигнали, че искат да се срещнат с нас и скоро ще се срещнем и ще обсъдим нашата форма на партньорство", допълни ген. Атанасов.

Той уточни, че ДБ не се страхува от политическия проект на двамата възпитаници на Харвард.

"Нямаме никакви притеснения новата партия да дръпне гласове на десницата. Може да се получи амалгама между десни и леви, които искат едно - промяна.

Според него "корпорацията ГЕРБ все още е на власт и това е изключително пагубно за държавата".

"Нашата основна задача е да демонтираме Борисовата държава, трябва да има мнозинство, което да излъчи правителство на промяната и то да демонтира този модел", каза още ген. Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови