Не, Кирил Петков и Лена Бориславова не се държат за ръка

OFFNews 02 август 2022 в 14:49 67146 21

Кирил Петков и Лена Бориславова

Снимка Десислава Кулелиева, БНТ

Кирил Петков и Лена Бориславова напускат сградата на Министерския съвет.

Снимка на фоторепортера на БНТ Десислава Кулелиева, показваща как премиерът Кирил Петков и шефката на кабинета му Лена Бориславова напускат Министерския съвет, хванати за ръка, бе споделена във фейсбук страницата на "По света и у нас".

На видеоклип от същото събитие в централното фоайе на МС обаче се вижда, че става въпрос за зрителна измама.

Малко след като снимките бяха качени в официален профил на националната телевизия в социалната мрежа, телевизия "България ON AIR" публикува този клип, на който ясно се вижда, че ръцете на Петков и Бориславова не се докосват нито за миг:

Реагира и Лена Бориславова. В профила си във фейсбук тя написа:

"В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.
Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.
#продължавамепромяната"

Днес в 14 часа правителството на четворната коалиция напусна сградата на "Дондуков" 1, предавайки властта на служебния кабинет на Гълъб Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

33

dolivo

04.08 2022 в 11:16

Деба и моралистите, какво значение има? Под вола теле, в стоп кадри могат какви ли неща да се нагласят в позиция на перспектива.

Ай сиктир идиотска тематика клюкарки

2073

30

Johnny B Goode

03.08 2022 в 21:51

Пернишкия винкел, когнитивните нарушения коя част точно от израза "правила за коментиране" ти пречат да разбереш?

-7325

28

Офннюз както обикновенно, който не следва зададената линия за коментари се премахва. Поне са ясни кои са троловете ви :)