Настимир Ананиев, Волт: Големите медии не дават шанс на новите партии

OFFNews 24 април 2019 в 11:55 2858 1

Големите медии не дават шанс на новите и извънпарламентарно представени партии да представят визията си за развитието на държавата и Европейския съюз. Във времето за сериозни дебати и сблъсък на политики оправданията са, че зрителите предпочитат представители на формации, които се споменават по-често в социологическите проучвания. Както сложим настрана достоверността им, в тези проучвания са тези, които имат достъп и трибуна до големите медии и хората чуват за тях. Въртим се в омагьосан кръг от 30 години с едни и с същи играчи, които не работят за интересите на обществото. Това заяви в телевизионно интервю водачът в листата за европейските избори на Волт България Настимир Ананиев.

„Искаме българският стандарт да се доближи до европейския, а в същото време сме на 111-то място в света по свобода на словото", добави Ананиев.

По думите му българинът е все по-обиден и гневен на българските политици, защото 30 години след началото на прехода и 12 години след членството в Европейския съюз иска да живее като европеец, но не се чувства такъв заради ниските доходи, източване на здравната система и ширещата се корупция.

Ананиев е категоричен, че държавата трябва да развива семейния и микро бизнес, който да се превърне в гръбнак на икономиката.

По този начин ще се гарантира и достойно отношение към най-уязвимите групи от обществото, като пенсионерите например. Според НСИ прагът на бедност у нас за миналата година е 348 лв. месечно, а хиляди възрастни хора, които са работили десетилетия, вземат много по-малко. По този начин държавата ги обрича на един скотски живот, смята Ананиев.

„За съжаление, страната е политически и икономически овладяна от различни кръгове. Можем да си я върнем само чрез европейски лостове. Волт иска да наложи нов начин на правене на политика, да е новият импулс и енергия за една по-силна и обединена Европа", заяви той.

Лидерът на Волт България добави, че напоследък се наблюдава тенденция да се посяга и на думата „родолюбие", която ще бъде обезсмислена по подобие на думата „патриотизъм". Това се прави от хора, които търсят разделение в обществото и изместват фокуса от най-важния дебат – как живее българинът в момента.

Ананиев говори и за листата на партията за предстоящите избори за Европейски парламент. Той отбеляза, че Волт иска да даде възможност на повече дами да се включат в политиката, заради което е възприет принципа от редица западни държави в листата да се редуват мъж-жена.

„Уникалното и историческото е, че за първи път в историята на България кандидатираме чужденец. Става въпрос за холандеца Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София и съвсем скоро ще се ожени за българската си приятелка", каза още Настимир Ананиев.

Водачът на листата на Волт България посочи, че целта на първата общоевропейска партия, която се явява за изборите в 8 европейски страни, е да сформира собствена група в Европейския парламент, за което са нужни 25 депутати от 7 държави. По този начин ще могат да влияят на важните решения за съдбата на Европа и България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

24.04 2019 в 15:37

Пастимире, трябва да ги държите под напрежение и всичко ще си дойде на мястото.