Напусналият ПП Иван Христанов си направи партия Единение

OFFNews 09 юли 2023 в 14:05 2636 1

Христанов

Снимка БГНЕС Архив

Иван Христанов.

Бившият заместник-министър на земеделието от правителството на Кирил Петков - Иван Христанов учреди нова политическа партия "Единение".

Той напусна Продължаваме промяната преди последните парламентарни избори заради спор при подреждането на листите на ПП-ДБ. Тогава той беше изместен като водач на плевенската листа от вече независимия депутат Радостин Василев.

Новата партия даде заявка за участие в местните избори наесен и не изключи възможността за подкрепа на Продължаваме промяната.

Като заместник министър на земеделието Иван Христанов, поведе битката за връщане на контрола на държавата при вноса на храни на граничния пункт Капитан Андреево и така наречения "златен гьол" на Капитан Андреево.

"Ние не вярваме в технологията на медийния скандал като начин на печелене на гласове. Това, което виждаме, че националните политики биват загърбени, никой не формулира национална мечта. Имаме оттегляне на хората от политическия процес и още по-страшно - много от тях напускат и родината си. Два милиона души не гласуват на последните избори, а над 108 хил. души предпочетоха да кажат не подкрепям никого", обясни лидерът Иван Христанов, цитиран от БНР.

Със сигурност "Единение" ще участва в предстоящите местни избори наесен, но се прицелва към малките населени места и разбиването на феодалния модел в тях. Партията ще подкрепя други, както се изрази Христанов, реформаторски формации и коалиции. На места ще издига свои кандидати.

"Там където ние можем да излъчим кандидати и те не могат да представят такива, очакваме подкрепа. Там където ние не можем да представим кандидати, но те излъчват, можем да водим разговори за взаимопомощ", заяви Христанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика