Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

НАП проверява имотите на депутати от "Атака"

Юлиан Христов 18 януари 2012 в 19:14 3039 0

Народно събрание
Народно събрание

Десет независими народни представители, напуснали „Атака“ и РЗС, са изпратили сигнал до шефа на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов за начина, по който е похарчена държавната субсидия на партията.„Настояваме да бъде извършена проверка на горепосочените лица с цел да се констатира евентуална злоупотреба с държавни средства. Настояваме да се провери и начинът, по който са обезпечени кредитите за закупуването на горепосочените имоти”, се казва в сигнала, който е подписан от депутатите.

Те искат също антикорупционната комисия в парламента да направи проверка за произхода на средствата, с които депутатите Десислав Чуколов и Деница Гаджева са си купили имоти, както и как се разходва държавната субсидия на „Атака”. Депутатите настояват да се провери и това, дали от партийната субсидия са разпределяни възнаграждения на лидера на парламентарната група Волен Сидеров и на депутатите Деница Гаджева, Станислав Станилов, Павел Шопов, Десислав Чуколов, Явор Нотев и Магдалена Ташева.

Деница Гаджева беше посочена като основен виновник за раздора в партията. Според публикации в медиите тя била в много близки отношения с лидера на партията Волен Сидеров, който купил жилището й на бул. „Витоша“ 23 с пари от държавната субсидия. Гаджева обаче твърди, че имотът, който струва 225 000 лв., е взет с кредит от 191 000 лв. С апартамент в София се е сдобил и Десислав Чуколов, който срещу 200 хил. лв. е взел апартамент от 108 кв. м. Павел Шопов пък е започнал строежа две жилища в Несебър.

Преди седмица лидерът на „Атака“ пък поиска от НАП да ревизира доходите на шестимата депутати, напуснали партията. Според Волен Сидеров шестимата миналата година са декларирали принадлежност към ГЕРБ, като по този начин част от държавната субсидия е пренасочена към управляващата партия. Пред председателя на НАП от партията настояха да бъде направена проверка на вече независимите депутати Валентин Иванов, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Калина Крумова, Цвета Георгиева и Кирил Гумнеров. На 21 декември групата на „Атака“ в парламента достигна санитарния минимум от 10 души, след като други нови четирима депутати напуснаха партията.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews