„ Атака“ протестира пред МС заради субсидията

ОFFNews 05 януари 2012 в 14:09 1746 0

Волен Сидеров, снимка:БГНЕС
Волен Сидеров, снимка:БГНЕС

„Атака“ започва от днес постоянен протест пред Министерски съвет, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров. Причината за акцията е орязването на субсидията на партията от ГЕРБ.

Той заяви, че ще се обърне към омбудсмана и Върховния административен съд, защото това е "противозаконно отнемане на финанси", които се дават на брой получени гласове на парламентарните избори, съобщи БТА. Сидеров изрази надежда другите партии в парламента да се присъединят към подписка за сезиране на Конституционния съд да се отмени този текст от закона, защото той може да бъде използван като оръжие за купуване на депутати. „Стоял съм на постоянен протест при Станишев, сега отново ще го направя. Когато дадох подкрепата си на Борисов, смятах че този човек е застанал начело, за да движи националния интерес“, заяви Сидеров и след това добави: „Да се дава държавна земя на цигани, да се дава небето на България на турски изтребители, без разрешение, е национално предателство, да се продължават престъпните договори с чужди златодобивни компании, да се позволи добивът на шистов газ на „Шеврон”, е национално предателство“.

Според Сидеров орязването на субсидията на "Атака" е наказателна операция, защото е взел критична позиция спрямо управляващите.

"Единствената партия в България, която има собствен всекидневник и телевизия, е „Атака”. Това явно е подразнило г-н Борисов, защото ние там много критикуваме това управление. Медиите в България станаха такива – медии, които веят вятър на Бойко Борисов и такива, които, ако кажат нещо против него – получават санкции", каза още той.

 „Целта е да се разпадне парламентарната група на „Атака” и Цветанов работи по въпроса“, отговори Волен Сидеров на въпрос дали ще се разпадне ПГ на „Атака”. „Знам, че се работи по този въпрос. Целта е - да се създаде група менте. Това ще бъде абсолютно директно демонстриране на сценария, който вътрешният министър Цветан Цветанов и Бойко Борисов изпълняват. Целта им е да се създаде псевдопатриотична и националистическа формация и начело да не е Волен Сидеров, защото не могат да го контролират. Целта е да не съм аз начело на тази псевдо „Атака”, подчерта Сидеров.

 Явор Нотев допълни, че очаквания опит да се направи паралелна структура би бил тежко нарушение на действащия правилник. „По смисъла му е забранена такава стъпка – да се създава нова партия – това ще бъде директно нарушение на чл. 13. Това ще бъде тежко нарушение и ще предизвика нашата реакция”, бе категоричен адвокат Нотев.

   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови