Нали ИТН ще разгражда модела Борисов, защо не харесва служебните министри

OFFNews 01 август 2021 в 12:08 17830 0

Снимка Архив

"Изправи се. БГ! Ние идваме!" няма да отстъпи от своите искания, за да даде подкрепа на бъдещо правителство на "Има такъв народ" - споразумение за приоритетите на управлението и министри, които могат да изпълнят тези задачи. 

Това заяви Татяна Дончева от ИБГНИ по БНР. Оптимизмът за съставяне на правителство се повишава повече от думите на Бойко Борисов, че ще разпореди на групата си да излезе от пленарна зала, както и от думите на представителите на БСП, които са изключително изпълнени с оптимизъм, каза Дончева.  

По думите й общото кратно между трите партии на промяната беше в желанието да се разгражда моделът ГЕРБ. Това включва
унищожаване на финансовите и силови бази, върху които моделът ГЕРБ съществува. Това разграждане беше започнато от служебното правителство. В най-голяма степен разграждането на финансовите бази стоеше върху министрите на икономиката и финансите. А на силите - върху вътрешното министерство. Отношението на ИТН към тези министри означава отношение към тяхната дейност по разграждането. Тоест - то не се одобрява", смята Дончева. 

Тя подчерта, че да поискаш да знаеш състава на един проектокабинет не е кадруване. "Никой от нас не е поискал да влиза в правителството. Но ние, от които се иска да подкрепим това управление, ще носим отговорност в пълен размер, независимо от заявленията на ИТН, а репутационните щети ще бъдат като от цунами. Щом ИТН смята, че ще носи пълната отговорност, нека си я носи, да ни освободи от нея, но и да не иска от нас подкрепа", обяви Дончева..

"Не желаем предсрочни избори, а сериозно и стабилно правителство, което е в състояние да изпълнява ангажиментите си. Не желаем авантюрата на хора, които си пеят "Пред нас са блеснали житата". Ние сме сериозни хора и като такива гледаме от името на обществото да минимизираме рисковете с попадането на случайни хора във властта. Няма да дам подкрепа на празен лист", категорична бе Татяна Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови