Quantcast

Найденов: Калина Илиева е ментор на семейството в ДФЗ. Овчаров: Те са хора на Станишев

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2014 в 18:42 5896 6

Виолета Александрова и Мирослав Николов, които управляваха близо година ДФЗ.

Бившите директор - Мирослав Николов, и зам.-директор - Виолета Александрова, на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), които живеят на семейни начала, са хора на назначената и уволнена от ГЕРБ шефка на фонда Калина Илиева.

Това обяви в интервю за bTV земеделският министър от кабинета "Борисов" Мирослав Найденов. Калина Илиева беше отстранена, след като стана ясно, че е представила фалшива диплома за завършено висше образование в Германия. Името й стана нарицателно за некомпетентни хора на държавни постове - Калинки.

"Николов е работил в екипа на Илиева и напусна заедно с нея. Има информация, че Калина Илиева се е срещала с двамата (семейството начело на ДФЗ) и им е ментор", обяви Найденов.

Той предупредил за това настоящият земеделски министър Димитър Греков.

"15 млрд. лева имаме да получаваме от ЕС - 10 директни и 5 за развитие на селското стопанство. Битката е за много милиарди, битка на лобитата. Ако ни спрат частично или пълно парите по двата фонда, това ще доведе до практическа ликвидация на земеделието", смята Найденов.

Румен Овчаров от БСП коментира също пред bTV, че БСП не носи отговорност за назначението на т.нар. "семейство" (в петък двамата дойдоха в парламента и влязоха в стаята на БСП).

"Личните номинации на председателя на БСП (Сергей Станишев) не трябва да се прехвърлят на цялата партия. Тези двамата никога не са били членове на БСП, даже единият е бил член на ГЕРБ. Те не са били номинирани от нито един орган на БСП, а са директо назначени по настояване на Станишев", уточни той. 

По думите му новоназначеният шеф на ДФЗ Атанас Добрев е член на БСП, членува в софийската организация, сестра му е депутат от БСП - Ваня Добрева, и БСП би трябвало да носи отговорност за него.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.07 2014 в 02:40

Не разбирам, Миро Мършат@, не беше ли наясно, като ги назначи в Агенцията по рибарство и аквакултури! Миро беше главен секретар, а Виолетка зам, Изпълнителен Директор.Шеф беше последното лирическо отклонение на Христинка Христова, "МR.Пиещ от сутринта". Секретарката на Изп.Директор слизаше от 4 етаж, през половин час в "Целувката" за да и разпише пощата. Няма как Миро Бастата, (той наистина бастиса земеделието)да не е знаел тези неща, лошо е като ги е назначил, да си сложи змии в пазвата.

14.07 2014 в 20:26

Този Мирослав не знам как я "работи" тая пача.

... тоя, бате, е комерЦиален тип ебател, и свинчето вечер като повърне пачките, му се вижда като абитуриентка...

... хахахахахаха

14.07 2014 в 20:23

... често пъти, че и по-често, "падналият" е платено лице (актьорин)... и ритат ли ритат, с държавни гаранции, че нема да им отвърнат!

... хахахахахахаха

14.07 2014 в 20:06

Партийците са майстори в ритането на падналия.

14.07 2014 в 19:54

"Личните номинации на председателя на БСП (Сергей Станишев) не трябва да се прехвърлят на цялата партия"
А, тая няма да мине. Номинациите на председателя на партията са номинации на партията, на когото партията е делегирала правото да я представлява. Още повече, че никой от партията не оспори публично номинациите.

14.07 2014 в 19:03

Този Мирослав не знам как я "работи" тая пача. Просто не знам?! Умът ми не го побира, пък и толкова не мога да пия, ще получа алкохолно отравяне.
Пък и били протежета на херсонския шивач. Значи тая връзка Калинка-Тия двете уволнени пачи-Моника не виждам на какво би се основавала? Кой стои от края на Калинката? Мирко мършата, след него Мазния? След него Кой? Дали пък този Кой не си пие кафето с Дъбов?