Уволненият шеф на ДФЗ се жалва пред БСП в парламента

OFFNews 11 юли 2014 в 10:38 3658 6

Мирослав Николов

Освободеният изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов пристигна в парламента.

Без предварителен анонс Николов се появи в сградата на Народното събрание. Той бе придружаван от заместничка си Виолета Александрова.

Причината за визитата на Николов и Александрова все още не са известни. Двамата влязоха в стаята на ПГ "Коалиция за България", без да коментират нищо пред журналисти.

В четвъртък вечер Управителният съвет на ДФЗ отстрани Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова. Пред БНТ обаче Николов заяви, че не се счита за отстранен от ръководството.

"Все още сме в ръководството на ДФЗ. Докато пътувах насам, разбрахме, че съм си подал оставката сам. И това не е така“, каза снощи Николов.

За временен директор на фонда бе назначен Явор Гечев.

Междувременно от БСП изпратиха позиция, в която Явор Гечев заявява, че не е давал съгласието си да бъде избиран за временен изпълнителен директор. Гечев пише, че на 9 юли, без да знае, е бил отстранен от Управителния съвет на фонда. Ден по-късно е заминал за Добрич, където е научил, че е бил избран за временен шеф на структурата.

"Заявявам, че избора е извършен без мое знание и съгласие. Аз съм български зам.-министър и изпълнявам стриктно задълженията си. Убеден съм, че за номинирането на кандидати за тази отговорна позиция е необходим консенсус между двете политически сили подкрепящи правителството на г-н Пламен Орешарски. Този консенсус не е налице, предвид факта, че изборът не е бил консултиран с партията, която представлявам", пише в позицията си Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови