Надавах едно ухо на ПП, ще ги следя много внимателно, закани се Дончев

Що инструменти за изчегъртване са се счупвали в нас през годините и резултатът ни пак е същият, твърди бившият вицепремиер

Ружа Райчева 15 ноември 2021 в 18:45 6484 2

Снимка Стопкадър бТВ

Надавах едно ухо какви са посланията от страна на „Продължаваме промяната“, пожелавам им 4-годишен мандат. Все пак с този замах за борба с корупцията и събиране на повече бюджетни приходи, ще има повече пари за два тунела, или три - през Стара планина, пет моста и две атомагистрали.

Това заяви бившият вицепремиер от ГЕРБ Томислав Дончев в интервю за бТВ. Той отправи и "приятелски съвет" към Кирил Петков и Асен Василев: "Хубаво е в управлението да се влезе с презумпцията, че Конституцията и законите важат за всички, дори за тези, които са сертифицирано почтени".

"От тях очаквам една магистрала Хемус и един мост да се случат първата година и ще ги следя много прецизно. Ние не сме го направили, защото тунел на километър и половина трудно се пробива за година с всички съпътстващи мероприятия."

По думите на Дончев машинното гласуване в голямата си част е било въведено по време на управлението на ГЕРБ и никой от тях не е искал да всява съмнение в изборния процес.

Той смята, че подкрепата за ГЕРБ остава сходна с тази на миналите избори и че при "партиите на промяната" не се наблюдава експанзия, а преливане на гласове:

"Тук в България имаме 4-5 партии, които не е ясно за какво се борят и единствената им цел е да ни изчегъртат. Що инструменти за изчегъртване са се счупвали в нас през годините. И въпреки това резултатът ни не е много по-различен от миналите избори."

Според Томислав Дончев нито партия в НС не бива да бъде изолирана от процеса на преговори, защото така се "зачеркват цели обществени групи".

"Качеството на едно управление зависи от това колко е силна опозицията, ако това е ролята, която ни е отредена, ще я вършим по най-добрия начин", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

15.11 2021 в 23:54

Хи. След пълен мандат без власт, герб ще изчезне като ндсв.
Башка дето преди това, МВР и Прокуратурата ще изядат главата на това чудо.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков