Над 15 600 души искат нова детска болница и оставката на здравния министър, внесоха петиция

OFFNews 27 април 2020 в 16:26 10654 0

Над 15 600 души са подкрепили петиция за незабавно прекратяване на договора за бъдещата Национална детска болница и искане за оставката на здравния министър Кирил Ананиев - това съобщиха от Инициативата "За истинска Детска болница". Подписката заедно с отвореното писмо беше внесена в Министерския съвет.

Според инициаторите от "За истинска Детска болница" недовършената сграда на ИПК „Родина“, която беше взривена в неделя, е строена по същото време, както и скелето, към което министърът на здравеопазването иска да пригоди бъдещата национална педиатрия.

Организаторите подчертават за пореден път, че строежът в двора на „Александровска“ болница е физически и морално остарял и опасен и, ако тази конструкция някога бъде довършена, тя никога няма да стане националното детско лечебно заведение, което чакаме от 40 години.

Решението за строежа на детската болница болница у нас е съпътстван от протести. Обжалвано беше решението за определяне на изпълнител пред Комисията за защита на конкуренцията от класирания на второ място участник.

Има и решение на Върховния административен по повод законността на провежданата обществена поръчка, което не подлежи на обжалване.

На 2 април министърът на здравеопазването да даде старт за започване на строежа от обединение „Детско здраве“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови