Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

МВР в Северна Македония: Ковачев и Врабевски не изпълняват условията за влизане в страната

OFFNews 07 май 2023 в 10:11 2573 0

Андрей Ковачев

Снимка БТА

Андрей Ковачев

Говорителят на МВР в Северна Македония Тони Ангеловски заяви в изявление, че на евродепутата Андрей Ковачев и председателя на фондация "Българска памет" Милен Врабевски не е било разрешено влизане в страната "поради неизпълнение на условията за влизане в Република Северна Македония".

"Македонската полиция няма да позволи, нито сега, нито в бъдеще ще позволи, да влязат в държавата хора, които са потенциални нарушители на обществения ред и спокойствие и които обиждат и омаловажават гражданите и държавата", каза Ангеловски за Канал 5, цитиран от БТА.

Андрей Ковачев и Милен Врабевски, както и още трима български граждани бяха спрени днес на ГКПП Ново село, пътувайки към българските военни гробища край Ново село, за отбелязване на Деня на храбростта и българската армия.

Българското МВнР, от своя страна, определи случая като безпрецедентен инцидент. "Заявените претенции за европейска интеграция на Северна Македония изискват най-малкото преустановяване на провокациите към България, българите и представителите на европейските институции", се казва в позицията на министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!