МВР крие кои са хулиганите на пътя в държавната администрация

Последна промяна на 16 август 2015 в 06:43 6152 11

МВР крие кои са хулиганите на пътя в държавната администрация

Само ден преди премиерът Бойко Борисов да обясни на родителите как да възпитават децата си, за да не участват в незаконни гонки, МВР отказа да оповести информация за броя на нарушенията, извършени от шофьори в държавната администрация и службите.

На същото питане преди година МВР отговори на питане на OFFNews с подробна справка от три страници. Тогава от нея стана ясно, че първенци по нарушения с превишена скорост са именно МВР, а като цяло за 2013 година държавната администрация е отнесла 216 санкции.

Година по-късно министерството на Румяна Бъчварова отказва да даде отговори с аргумента, че не разполага с търсената информация, "тъй като по данни на ГДНП-МВР, в информационните фондове на МВР не се поддържа информация, даваща възможност нарушителите по ЗДвП (Закона за движение по пътищата, бел. ред.) да се подразделят по критерий месторабота".

Отказът отваря поне два въпроса:

- Ако ведомството сега не поддържа подобен масив от информация, тогава откъде се е сдобило с тази от 2013 г. и става ли тук дума за нерегламентирано събиране на информация? И ако е така - взети ли са мерки?

- Ако пък такава информация наистина се пази, означава ли, че тя не е "лицеприятна", не обслужва имиджа на администрацията и е по-добре да бъде скрита?

Два поредни дни не успяхме да открием никой от Правната дирекция на МВР, въпреки обещанията и от страна на пресцентъра, че случаят ще бъде отправен към компетентните служители. До края на работния ден в петък отговор не постъпи и въпросите остават актуални.

Според данните за 2013 година се оказва, че всъщност МВР е първенец по нарушения на пътя с 27 санкции, които ведомството е наложило на свои служители. По-големият брой нарушения на джигитите в МВР вероятно се дължи на факта, че в тази статистика влизат и Областните дирекции, пожарната и Главна дирекция „Национална полиция“. 

В справката фигурират общо 80 администрации, сред които са и ДАНС, и прокуратура, и министерствата, и Министерски съвет, та дори и регионалните дирекции по горите, горските стопанства, общините и др.

"Подвластник" на вътрешното министерство в класацията на "летящата администрация" е Националната служба за охрана (НСО). Нейни шофьори са заловени в нарушение 23 пъти. През 2013 г. пък, по данни на самата служба, нейни автомобили са участвали в общо 27 катастрофи. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.08 2015 в 19:29

Типични соц простотии. Да накажем виновните, но не и "нашите" хора.

16.08 2015 в 21:23

Гнойният цирей НСО е бледо отражение на държавната мафия, на престъпната върхушка от "обгърнатите от всенародна любов" политици и управници!!!

16.08 2015 в 21:15

НСО открай време са най-големите хулигани на пътя. До това ги доведе небезизвестният им шеф генерал Кашев от времето на Т.Живков. А за сегашните "обгърнати от всенародната любов" управници, 90% от които са си чиста проба престъпници и членове на организираната държавна мафия въпросите за спазване на ЗДвП, зачитане правата, опазването живота и здравето на гражданите изобщо не стоят - това е "прост мат'рял"!!! Естествено, поведението на служителите от НСО е в пълен унисон с господарите им, а не бива да се забравя, че и те самите са "неподвластни на законите". ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!!!!

16.08 2015 в 20:15

МВР са първенци, а като знаем те на колеги рядко пишат глоби, един вид смятайте ги поне тройно повече. Всички които са хора на " нашите " хора, значи няма проблеми,нали така? Това е и основния проблем в държавата ни!

16.08 2015 в 13:18

МВР има списък на нарушителите както и имат данни кои са им служители, най-малкото могат да проверят дали дадено лице работи в държавната администрация, ако нямат желание да свържат двете и искат да се покрият това вече е друг въпрос.

16.08 2015 в 11:11

Най-големите поразии МВР се извършиха от Петканов и Петков, Миков заради далаверата с принтерите трябваше да бъде обесен, а Йофчеф го разби окончателно и драскалите коментари мишоци знаят добре това. Пфу.

16.08 2015 в 10:16

Бъркайте си в носовете и на други места колкото искате, Бъчварова си е точно на място.

16.08 2015 в 09:47

Значи,"Демокрация БГ"не работи.Една,а предполагам и др.медии,като Офф,питат,напълно според правата си,къде точно,в жегите през август,е заспало МВР-то на Бъчварова.
Въпросът и проблемът с"гонките" на няколко стотин късопишковци,става обществено значим,поради многото жертви на пътя.Поведението на тази група"хора",е абсурдно рисково и в бъдеще,ще почерня не един дом и семейство.МВР,институция,която е изцяло на наша издръжка,отказвало да отговори.......
В една нормална,европейска държава,когато ежедневието е препълнено с тежки ПТП,жертви,млади,стари,деца,лично Премиерът,е особено длъжен,да свика по СПЕШНОСТ,МС,а ако се налага и чрез парламентарните групи от Управляващите,НС.Става дума за национален проблем и приоритет.Но,явно,Премиерът и "водещите"политици,предпочитат да ваканцуват в пълно безхаберие....пак на наша издръжка.
Как да го нарече човек-гьонсуратлък,наглост,арогантност,безобразие!?
Гонките,агресията,пияните и дрогираните,купените книжки,не са проблем от днес или вчера.Ние,Народът,които искаме децата ни,да не бъдат убивани на пътя,Ние,които плащаме целият масраф на тази псевдо Държава,искаме спешни,адекватни и незабавни мерки,за тоталното прекратяване на всичко това!
МВР....спи и мълчи.Боко,ти,дето толкова обичаш да дрънкаш пред камерите и микрофоните,къде си?МВР-то е точно в твойто ресорче,като Премиер.....???????

16.08 2015 в 09:13

Още колко време социоложката Румяна Бъчварова смята да бъде начело на МВР?

16.08 2015 в 08:51

Ха, че тия от МВР са на принципа "извинявай колега" при спиране за нарушение. Какви нарушения им търсят на тях като 90% от тях се опрощават на пътя...