Кортеж на НСО засече пловдивско семейство и им показа автомат (видео)

ОFFNews Последна промяна на 26 юли 2015 в 17:48 26379 48

Кортеж на Националната служба за охрана (НСО) е засякъл пловдивско семейство на магистрала "Тракия". Охранителите им показали автомат.

Това твърдят Коста Костов и съпругата му Гергана от Пловдив, които били засечени от кортежа на НСО.

Те се прибирали от морето с две коли, като първата пътували жената и 3-годишната им дъщеря, а във втората съпругът, когато край Стара Загора на километър и половина зад тях се появил кортеж на НСО с включени сирени.

Мъжът предупредил жена си да се прибере, за да направи път на кортежа, но в този момент обаче от отбивка в движението се включва ТИР, който засича колата, в която се намирали Гергана и дъщеря й.

"ТИР-ът се движеше с 40 км/час, а ние буквално със 130 км/час и нямаше къде да отидем. Погледнах колите на НСО, че са отзад и се движат бързо, но прецених, че ще можем да изпреварим ТИР-а без да ги затрудняваме в трафика", разказва Коста пред Trafficnews.

Жената започнала бавно да изпреварва ТИР-а, защото колата й не била мощна, но така забавила кортежа. Според Коста, колите на НСО засекли съпругата му и я избутали до аварийната лента.

"Избутаха я, а на мен ми падна пердето- това си е точната дума. В момента, в който се опитах да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално, това явно е в правилата. За да демонстрират показност, те отвориха прозореца и извадиха автомат. Не беше насочен към мен, но показаха автомат. Аз просто исках да ми обяснят какво сме направили", разказва мъжът.

Той обясни, че още няколко пъти се опитал да настигне кортежа, за да разбере какво е наложило жена му да бъде избутана така, но при всеки опит отваряли прозореца и му показвали автомата.

"Тя е опитен шофьор и благодарение на това оцеляха. Но ако е някой друг и не стане? Това, което видях днес в България, може да се види само в Африка", казва Коста.

Семейството се обадило на тел. 112, за да съобщи за случилото се, но от полицията им отговорили, че не е в юрисдикцията им да спират ескорт на НСО.

По-късно от НСО излязоха с официална позиция за случилото се, в която обвиняват семейството, че е нарушило Закона за движение по пътищата.

Ето какво разказват Коста Костов и съпругата му Гергана:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.07 2015 в 15:27

цитат:
"ТИР-ът се движеше с 40 км/час, а ние буквално със 130 "
втори цитат:
"Жената започнала бавно да изпреварва ТИР-а, защото "

каквито човешкия материал, такова и НСО-то.
Едно че лъжливи, друго че прости и сами се компрометират.

28.07 2015 в 14:09

Абе те на кръстовището на Орлов мост размахват пистолети ако не ги пуснеш да минат на червен светофар, та тука ли няма да извадят автомата. Мамичката им комплексарска. Интересно като са толкова отворени що не са спрели да се разберат с човека като мъже? Избягали са позорно като мишки, защото са МИШКИ. Бъзливи посерковци.

28.07 2015 в 09:13

Първо каква новина е това? Само ни занимават с глупости.
Второ не знам колко малоумен и прост трябва да си при положение че виждаш светлини и чуваш звукови сигнали на НСО да почнеш да изпреварваш тирове? И тия тъпаци дето защитават семейството са на същия акъл. Трето като станете от НСО може да претендирате за предимство, а дотогава гледате да не се пречкате.

28.07 2015 в 08:48

Първо каква новина е това? Само ни занимават с глупости.
Второ не знам колко малоумен и прост трябва да си при положение че виждаш светлини и чуваш звукови сигнали на НСО да почнеш да изпреварваш тирове? И тия тъпаци дето защитават семейството са на същия акъл. Трето като станете от НСО може да претендирате за предимство, а дотогава гледате да не се пречкате.

27.07 2015 в 22:55

Някой обърна ли внимание на обясненията на галфона:
"ТИР-ът се движеше с 40 км/час, а ние буквално със 130 км/час и нямаше къде да отидем. Погледнах колите на НСО, че са отзад и се движат бързо, но прецених, че ще можем да изпреварим ТИР-а без да ги затрудняваме в трафика", разказва Коста пред Trafficnews.

Жената започнала бавно да изпреварва ТИР-а, защото колата й не била мощна,
Да ви звучи достоверно? Или тира доускорява от 40 до 100 за 4 с. Ако разлика от 90 км е бавно, какво ли е бързо?
Бива бива да си тъп, ама сам да се излагаш така...

27.07 2015 в 16:26

Сякла им пътя, мъжа и после искал да догонва кортежа и да ги спира... Тоя абдал утре ще иска да напише акт на някой катаджия. Не кортеж на НСО ами на мене да ми сече пътя така жена му, ще и извадя не калашник ами оня големия с вени като лозови пръчки и познайте къде ще и го завра...

27.07 2015 в 15:22

Не си прав да знаеш. Познаваме инструкциите към шофьорите на НСО, начина по който ги обучават, както и неведнъж сме ги срещали на пътя. Те не карат, а летят и то застрашавайки всички участници в движението... Друг е въпроса, че куцо и сакато се движи с кортежи и не мога да ги приобщя към думата ВИП или нещо от сорта.
Определено им трябва охрана и то за да ги пази от народната любов, а не да създава предпоставки за човешки жертви на пътя движейки се по средата на пътя с много превишена скорост.
Та ако ще и лампи в ушите си да сложат, аз освен в канавката няма къде другаде да ида за да им осигуря безпрепятствено преминаване по обраслите и надупчени пътища.
НСО-то, кой ВИП се е возил на задната седалка, да не се окаже че не е чак толкова ВИП?

27.07 2015 в 13:42

Много странно поведение на бащата, а и на майката. Виждат, че идва кортеж и тръгват да му препречват пътя! Хората от охраната са на работа! Няма как да знаят кой им препречва пътя. Ами ако е засада? Ако някой нарочно създава ситуацията? Ами ако наистина нападнат кортежа? Тогава всички ще питаме къде е била охраната? А бащата (при това бивш военен летец) с кой акъл тръгва да гони картежа? Тойповече отнас знае че има субординация и заповеди! Толкова е бил и летец,щом една такава елементарна ситуация го кара "да му падне пердето". Познавам българскитевоеннилетци - хоракаленисъс силен дух идисциплина! Този нее от тях - категорично! Мисля, че показването на автомата е най-безобидната реакция на охранителния екип! Ако все пак ръководителя на екипа е взел решение да спре, единствено правилната реакция е да го арестуват!
За умишлено създаване на критична ситуация в обстановка на защита на президента! Бащата трябва да понесе наказание за глупостта си! Охранителите също имат нерви. Може би получават сигнали за заплаха,които няма как да знаем. Как да реагират? Да молят да им се направи път ли?
Друг е въпроса за скоростта с която карат. Това е вина на охраняемия обект. Иска да стигне веднага и поставя шофьора в опасна ситуация. Мислите ли как се чувства един шофьор, на който му е наредено да стигне примерно за 30мин. от София до Пловдив? Вероятно трепери.Очитему ставатразногледиа нервите ще сескъсат всеки миг! А и цялата охрана също! Да не съм на тяхното място!

АПЕЛИРАМ: ОХРАНЯЕМИТЕ ЛИЦА ДА СА ОТГОВОРНИ КЪМ ОХРАНАТА СИ И НАС! НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ АКО ТРЪГНАТ ЗА СРЕЩИТЕ СИ 30МИН. ПО-РАНО. ТОВА ЩЕ Е И В ПОЛЗА НА ТЯХНАТА БЕЗОПАСНОСТ. ВИПОВИ, ПАЗЕТЕ ШОФЬОРИТЕ СИ И НАС!

27.07 2015 в 10:55

Кои са тези богопомазани избраници-толкова са нагли? Докога тези хрантутници ще ги търпим ?
В Швеция с население около 9 млн. има 10 държавни автомобила
В Германия с 80 млн.население има 912 държавни автомобила.
В България при непрекъснато намаляващото ни население вече около 7 млн. - 4695 държавни автомобила.
Така се харчат държавни пари - за коли, охрана,шофьори,секретарки ,консултанти ,съветници и др.
Като добавите издръжката на циганите около 16 млрд.лева на година ,кражби далавери и т.н.и всичкото това на гърба на народа.И докога ????

27.07 2015 в 10:47

А в чия юрисдикция е да спират кортежи на НСО? Или те са недосегаеми и безгрешни?