МО отрече премиерът да е летял с военен хеликоптер

OFFNews Последна промяна на 18 май 2015 в 15:27 2775 4

Премиерът Бойко Борисов и министри от кабинета не са летели с военен хеликоптер на 15 май за откриването на новата трибуна на стадиона на „Лудогорец” в Разград. 

Това съобщава bTV, като се позовава на отговор от Министерството на отбраната. От ведомството уточняват, че "не е използван военен хеликоптер на 15 май 2015 г. за транспортиране на министър-председателя и членове на Министерския съвет до Разград".

"По процедура, изпълнението на специални задачи с въздухоплавателни средства на ВВС се осъществява след положителна резолюция на началника на отбраната или на министъра на отбраната. В този конкретен случай не е постъпвало официално искане и транспортът не е осъществен с военен хеликоптер”, се казва още в отговора.

От правителствената пресслужба също отговориха на питане от Нова телевизия: "Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите са пристигнали в Разград, е на „Авиоотряд 28”, става ясно от отговора. 

„Стойността на полета е 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били извършени за пътуване на премиера и министъра в кортеж”, допълват от МС.

Според отговора на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов не е присъствал на мача на „Лудогорец”, състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион „Лудогорец Арена”.

„Премиерът и министрите бяха гости на Община Разград, която реализира проекта”, допълват от МС.

Това че премиерът е летял с военен хеликоптер беше обявено от собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев в петък вечерта:

„Пътуването с хеликоптер беше наложително поради натоварената програма на министър-председателя в петък и необходимостта да се върне веднага в София за окончателната подготовка на официалното посещение на водена от него правителствена делегация в Катар”, допълват отговора си от пресслужбата на Министерския съвет.

"Специални благодарности за премиера и за финансовия министър, които наистина това беше някакъв сюрприз за мен - долетяха с хеликоптер. Летели са с военен хеликоптер близо час и половина, за да дойдат да открият арената и да ни поздравят за годишнината, което много малко хора биха го направили. Веднага след прерязването на лентата се прибраха. Не дойдоха за Цеца (Величкович - бел. ред.), а дойдоха да поздравят града, дойдоха да поздравят "Лудогорец", дойдоха да поздравят това, което сме направили".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2015 в 19:38

Излиза че сме платили чрез данъците си близо 3000 лева, за да може Тиквоций да сложи още една лентичка в колекцията.
И неизвестно още колко за новооткритата трибуна.
Хвала на таквиз управници.

18.05 2015 в 16:19

Бе не бил военен, бил на виотряда...

Не по врат ами по шия, както е казал народът.

Факта е че банкянския мискинин отново си позволява да се прави на Балкантурист и да разнася из пределите на милата ни Татковина едно оядено прасе като мазната министърка на магистралките! Води я за наша сметка да са набамби до гърлото с уски и фастъци на аванта.
Бе кво разбира тая свиня от кладенчова вода бе?! така де от футбол.
Открива една мини трибунка в градче със затихващи функции, построена с народна пара в услуга на частен олигарх и кръстена на... румънски циганин!

Дръжте ме ще си прережа сам гърлото със сърпа, па нея ша намлата с чука преди това!

18.05 2015 в 15:55

Бърза справка показва че авиоотряда разполага с Ми-8, което си е военна машина, макар да се използва често и за граждански цели.

18.05 2015 в 15:53

Ами може човека да е прав. Той е казал военен хеликоптер т.е. модела на хеликоптера е военен. Не е нужн да бъде на МО. Може да е на МВР или на Авиоотряда.....това непроменя факта, че модлеа му е военен констрастиращо в гражданските хеликоптери