МО отрече премиерът да е летял с военен хеликоптер

OFFNews 18 май 2015 в 15:27 3515 4

Премиерът Бойко Борисов и министри от кабинета не са летели с военен хеликоптер на 15 май за откриването на новата трибуна на стадиона на „Лудогорец” в Разград. 

Това съобщава bTV, като се позовава на отговор от Министерството на отбраната. От ведомството уточняват, че "не е използван военен хеликоптер на 15 май 2015 г. за транспортиране на министър-председателя и членове на Министерския съвет до Разград".

"По процедура, изпълнението на специални задачи с въздухоплавателни средства на ВВС се осъществява след положителна резолюция на началника на отбраната или на министъра на отбраната. В този конкретен случай не е постъпвало официално искане и транспортът не е осъществен с военен хеликоптер”, се казва още в отговора.

От правителствената пресслужба също отговориха на питане от Нова телевизия: "Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите са пристигнали в Разград, е на „Авиоотряд 28”, става ясно от отговора. 

„Стойността на полета е 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били извършени за пътуване на премиера и министъра в кортеж”, допълват от МС.

Според отговора на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов не е присъствал на мача на „Лудогорец”, състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион „Лудогорец Арена”.

„Премиерът и министрите бяха гости на Община Разград, която реализира проекта”, допълват от МС.

Това че премиерът е летял с военен хеликоптер беше обявено от собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев в петък вечерта:

„Пътуването с хеликоптер беше наложително поради натоварената програма на министър-председателя в петък и необходимостта да се върне веднага в София за окончателната подготовка на официалното посещение на водена от него правителствена делегация в Катар”, допълват отговора си от пресслужбата на Министерския съвет.

"Специални благодарности за премиера и за финансовия министър, които наистина това беше някакъв сюрприз за мен - долетяха с хеликоптер. Летели са с военен хеликоптер близо час и половина, за да дойдат да открият арената и да ни поздравят за годишнината, което много малко хора биха го направили. Веднага след прерязването на лентата се прибраха. Не дойдоха за Цеца (Величкович - бел. ред.), а дойдоха да поздравят града, дойдоха да поздравят "Лудогорец", дойдоха да поздравят това, което сме направили".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews