Борисов забрани 12-годишното уиски и омарите за полетите на властта

OFFNews 31 март 2015 в 19:17 7462 17

Снимка БГНЕС

Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна.

Това обяви в личния си профил във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Настоявам занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва „Авиоотряд 28“. Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има, каза още Борисов.

Припомняме, че правителственият „Авиоотряд 28“ обяви обществена поръчка за кетъринг услуги за полетите на властта. Срещу прогнозната стойност от 40 хил. лв. за една година доставчикът на услугата трябваше да осигури общо 119 артикула – напитки и храни, за общо пет летателни средства, с които летят високопоставените държавници.

Сред артикулите са уиски „Johnni Wolker” - black (спазен е правописът в офертата, бел. ред.), чиято единичина цена за 0.7 л. е около 46 лв. и водка „Smirnoff”, джин „Beefeater” и „Baileys“. За бирата на борда е указано само, че е достатъчно да има българска и вносна. Храната трябваше да включва от банички със сирене до ордьоври от скариди, сьомга на скара, октопод, калмари, омар, както и традиционните колбаси и сирена (български и вносни).

Кетърнигът трябваше да бъде за самолетите Airbus и Фалкон-2000 и за три хеликоптера – МИ-8ПС, МИ-8Т и Агуста А-109Е.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!