Quantcast

Младен Маринов: Увеличението на заплащането на нощния труд в МВР е въпрос на бюджет

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2019 в 12:25 1672 0

Младен Маринов

Увеличението на заплащането на нощния труд на полицаите е въпрос на възможности и на бюджет, коментира вътрешният министър Младен Маринов по повод планирания за 5 юли протест на полицаи и надзиратели.

Вътрешният министър разграничи двете теми – нощен и извънреден труд. "По отношение на извънредния труд сме правили срещи и работни групи и задачата ми е да направим такава организация, че да намалим до минимум полагането му. Същевременно, без извънреден труд не може, особено при кризисни ситуации", заяви той. Маринов припомни, че служителите на МВР са на ненормиран работен ден и могат винаги да бъдат призовани да изпълнят обществения си дълг.

По отношение на нощния труд, смятам, че заплащането е малко, но е въпрос на възможности и на бюджет, посочи вътрешният министър. При наличие на средства, това може да бъде коригирано, евентуално след преговори за бюджета другата година. Заплащането е въпрос на бюджет и бюджетни средства, каза Младенов и добави, че през последните две години заплатите в МВР са вдигнати с близо повече от 30%.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !