Митрофанова нарочно се държи провокативно. Трябва да бъде обявена за персона нон грата

OFFNews 08 април 2022 в 09:21 2977 1

Снимка Бгнес/Архив

"Обявяването на посланик Митрофанова за персона нон грата е само част от нещата, които България трябва да направи в отговор на случващото се. Другото нещо, което трябва да направим, е да изпратим военна помощ на Украйна". 

Това заяви бившият външен министър на България и бивш посланик в Турция Надежда Нейнски пред Нова ТВ. 

По думите й посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова нарочно се държи провокативно:

"Това не може да се случи без благословията на Москва. България трябва да даде много ясен знак по отношение на Русия. Обявяването на посланик за персона нон грата не означава скъсване на дипломатическите отношения, а показва най-острият демарш преди скъсването на отношенията". 

"Моят страх е, че в момента България не заема страната на демократичните народи, а с бездействието си обслужва режима на руския президент Владимир Путин”, каза бившият външен министър.

Тя припомни и че преди часове в Сената на САЩ беше гласуван закон, който се гласува за втори път в историята - дава се правомощия на президент да окаже помощ и да изпрати военна помощ на Украйна. 

"От изпращането на военна помощ зависи не само солидарността и човещината, които дължим на Украйна за битката й за свобода и демокрация, но и националният ни интерес", смята Надежда Нейнски. Според нея всеки един от българските депутати трябва да даде своята позиция относно военната помощ, за да знаем кой къде стои. 

По думите на дипломата Русия не е заинтересована Балканите да имат европейско бъдеще.

Относно Северна Македония Нейнски двете страни са направили всичко възможно, за да сближат позициите си и ЕС трябва да бъде гарант за изпълнение на договора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

1

Egocentric Eccentric

08.04 2022 в 10:01

Митрофанова явно иска да я изгоним. Думите на Нейнски за това, че "нарочно се държи провокативно" са в синхрон с такава интерпретация.

Незнам дали е добра идея да й дадем това, което иска тя и респективно началниците й в Кремъл.

Но за военната помощ съм съгласен. Тотален срам, че нищо не правим.
 
X

Да помогнем на украинските деца!