Ексклузивно Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов (обновена)

Митов: Цялата власт е у президента Румен Радев. Това води до хаос

Според бившия активист на ДСБ и партията на Кунева в кредитите на ББР и раздадените милиарди за магистрали нямало нищо нередно, било подход

OFFNews Последна промяна на 22 август 2021 в 12:43 2867 1

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас". Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател.

Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление.

"Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук", смятя Митов.

Той подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

"В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек - президентът Румен Радев.

"Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос", смята бившият активист на ДСБ и на партията на Меглена Кунева.

Според Митов служебният кабинет работел с полуистини.

"Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят", обясни той.

Според Митов е нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

По казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков, новоосъзнатият гербер подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови