Митов разговаря по телефона с румънския си колега за блокадата на Дунав мост 2

OFFNews 24 януари 2017 в 17:49 3414 1

Външният министър в оставка Даниел Митов проведе телефонен разговор с румънския си колега Теодор Мелешкану заради блокадата на Дунав мост 2.

Шофьорите на камиони блокираха пътя към граничния пункт тази сутрин, за да изразят недоволството си от бавното преминаване, образуването на километрични опашки и чакането по 24 часа в някои случаи.

Двамата министри обсъдиха актуалната обстановка по преминаването на границата. В рамките на разговора Митов е отбелязал отличното сътрудничество между България и Румъния и е подчертал важността от полагането на общи усилия за предотвратяването на подобни ситуации по общата граница, което е в интерес и на двете страни, съобщиха от ведомството.

Той е изразил увереност, че двете страни ще поддържат диалог и ще работят в координация за пълното нормализиране на обстановката.

Даниел Митов уверил румънския си колега, че от българска страна граничните полицаи на ГКПП „Дунав мост 2“ продължават да работят на пълен капацитет при обработването на документите и пропускането на тежкотоварни автомобили, а служители на пътна и охранителна полиция от ОДМВР - Видин обезпечават обществения ред и сигурността в района на съоръжението. За утре е насрочена и среща между граничните служби на България и Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови