Мицов пита Контрера: Аз нарушител ли съм на забраната за бурките

OFFNews 10 май 2016 в 15:12 10348 11

Задочен спор в стил "Бурка ли са очилата" заформиха общинските съветници Карлос Контрера от ВМРО и Венци Мицов от "Глас народен". 

"Текстът, внесен от ВМРО за забрана на бурките в София, може да постави в нарушение хора с очила, шапка и шал, защото лицето им не се вижда добре", коментира Мицов по бТВ предложението на войводите за промяната на Наредбата за обществения ред в София. 

В нашето предложение изрично е посочено, че става дума за дреха, а в направеното манипулативно изказване се говори за очила. Пределно ясно е, че очилата не са дреха, нито пък са от плат. Шапките и шаловете и тяхното обичайно носене също не влиза в колизия с наредба. Биха могли да възникнат, разбира се, определени ситуации, когато и те покриват частично лицето, но ако носещият ги може да бъде разпознат, за него няма да има санкция по смисъла на нашето предложение, реагира с уточнение до OFFNews Контрера. 

Мицов пък изпрати своя снимка, с която пита Контрера дали е нарушител в този вид и къде да се яви, за да бъде наказан. 

В предложената наредба от ВМРО се казва: 

§ 4 Създава се нова глава „Допълнителни разпоредби” със следното съдържание:

По смисъла на настоящата наредба „начин, който пречи носещият ги да бъде разпознат” означава всяко покриване на лицето частично или изцяло с дреха, плат или друг материал, който създава пречка лицето да бъде разпознато без използването на специални технически средства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11480

12

Plagiat

10.05 2016 в 21:58

Баси...
Свърши се с пл. Македония, маскените балове на ватмана-лорд, акциите на НСБОБ и да не изреждам другите, пожарникарите ще си правят селфи без шлемове, преди да потушат пожара...
Забранява се фехтовката, лицево-челюстната хирургия, пясъчните бури от Африка, полените, грипът, сексуалните фантазии, дайвингът, мотористите, пчеларите, заварчиците, циркът ......
Ще кажете - ама те не ходят така по улиците...
Ам става ли ясно от проектозаконът само за улиците ли е милиционерщината?
Щот El Commandante за банките няколко пъти повтори...

25665

11

Victimized

10.05 2016 в 17:16

"Никой нема те спре за шапка и очила,"
Спирали са ме и за по-малко , например татуси и брада . По презумция , че съм наркоман и съм обществена заплаха . Понеже джойнта е най-опасната субстанция на света . Да не размиваме темата , проблема с бурките е от съвсем различно естество . Отдавна съм се примерил , че обществото се е обединило около позицията , че такива като мен са наркомани , затова и не рева , че съм репресиран , напротив опитвам се да докажа , че хора като мен могат да бъдат полезни за обществото . За това и смятам , че щом аз мога да бъда спиран по пътя , заради спекулативни предположения , така и всички останали граждани трябва да подлежат на такъв контрол , в името на общото разбирателство и сигурност .

12396

9

Зелен

10.05 2016 в 16:45

А нещо за кифлите, които прекаляват с грима казва ли се? Те като се нацапат и са неразпознаваеми.

77927

8

El Commandante

10.05 2016 в 16:44

"И да , репресия е"

Не е.Можем да спорим колкото искаш, но не е.

Никой нема те спре за шапка и очила, ако обаче се докараш е така като Мицов и влезеш в банката да искаш примерно извлечение по кредитната си карта, то ти гарантирам че на петата секунда си по очи на земята, с белезници.

25665

6

Victimized

10.05 2016 в 16:41

Още като бях келеш , ако си с шапка , слънчеви очила и малко по алтернативен вид , веднага биваш спиран от полицаите по подозрения за криминални намерения . И да , репресия е , но пък така се пази ред и сигурност . Разликата с бурките е , че полицаите реално няма да имат право дори да попитат тези жени какви са , от къде са и така на татък , понеже ще бъдат обвинени в расизъм ...

77927

5

El Commandante

10.05 2016 в 16:36

"И кво сега, ако човек носи да речем желязна маска, полицаите трябва да имат специални технически средства - да речем чук и клещи, "

Никъде не е записано че за свалянето ще се използва принуда.
Просто ако искаш да носиш желязна маска, приготви си едни железни аргументи под формата на илядо лева в брой и си ти....