Пловдивският кмет: Мики и Мини Маус ще пострадат от забраната на бурките

OFFNews 03 май 2016 в 14:01 7602 4

Костюмите на популярните Мики и Мини Маус също попадат в забраната

В Пловдивския общински съвет има депозирано предложение за забрана за носене на бурки на публични места. "Но ако текстът е подобен на приетия в Пазарджик, означава че Мики и Мини Маус, и миньоните ще са първите пострадали от новата наредба", каза кметът на града Иван Тотев.

"Те са със закрити лица, реално са неидентифицирани", обяви мотива за изказването си Тотев.

Той допълни, че не се запознал още с предложението и то не е гледано в комисиите на общинския съвет. "В Пловдив няма регистриран случай на носене на бурки включително и в етническите квартали. Ние следим какво се случва там, но и не може да се слага знак за равенство между Пловдив и Пазарджик", заяви още градоначалникът. Кметът на район "Източен", част от който е и квартал "Столипиново" потвърди думите на Тотев.

"Факт е обаче, че в Пловдив има и туристки, които са със закрити лица. Трябва да се обмисли добре как ще се съчетае предложението с факта, че градът е популярна туристическа дестинация", заяви още Иван Тотев.

Той е категоричен, че при промяна на наредба трябва да има обществено обсъждане. Предложението ще бъде качено най-малко 14 дни на страницата на Община Пловдив и дебатирано, след което ще бъде гласувано.

Предложението на съветниците от групата на Патриотичния фронт-НФСБ-ВМРО, вече е изготвено и ще бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет.

Междувременно стана ясно, че НФСБ и ВМРО предлагат забрана на бурките в Шумен и Асеновград. До момента такива забрани бяха гласувани от общинските съвети на Пазарджик и Стара Загора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12034

4

TO

03.05 2016 в 16:32

"Факт е обаче, че в Пловдив има и туристки, които са със закрити лица. Трябва да се обмисли добре как ще се съчетае предложението с факта, че градът е популярна туристическа дестинация" ли???

Г-не, много просто, проблем няма, Пловдив не се нуждае от ОБОРОТА на фереджираните г-ци (които най-вероятничко не са девици, а са мустакати Бен Ладени, опасани със взрив) и от тяхната скромна стеснителност. Нямат работа между незабраденото население (между Фльорци, нали?) И без тях можем. Нищо не губим ако Пловдив се прочуе като място, където MULTI-CULTI IS DEAD.

КОЙТО СИ КРИЕ ЛИЦЕТО ИМА ЗАДНИ МИСЛИ, ТОЧКА. Мики и Мини Маусови да си 'одят у Дисниланд, нашите Кукери са само за един ден, колего Бомбаджии!

13859

3

Daering

03.05 2016 в 16:07

Искам точна формулировка, в която изрично да е упоменато бурки, мурки и там другите им облекла, които са неприемливи.

Не бива да изпадаме в неловката ситуация да санкционираме внука на Лорд Вейдър, ако реши да инспектира планетата ни.

Да не говорим в каква сконфузна ситуация може да изпадне патрул на силите на реда, ако нареди на Чуи да си свали маската.

Долу ръцете от Мики Маус и другите (между) звездни герои!

12342

2

tarbuh

03.05 2016 в 14:40

Стига криворазбрана толерантност и страх да се казват истините бе. Забрана на БУРКИ, забрана на ИСЛЯМСКИ нинджи, какво толкова? От какъв зор ще забраняват и разни клоун маски по празници? Да не се обидят мюслитата ли?