Quantcast

Министърът за милионите за селски спорт: Ами ако от с. Гулийка излезе новият Бербатов?

ОFFNews Последна промяна на 04 април 2014 в 08:48 5697 24

Мариана Георгиева

Защо се притеснявате от инвестиции в спорта? Как ще имаме масов спорт, като сегрегираме малките населени места? Ами ако от село Гулийка излезе един Бербатов?

Така спортният министър Мариана Георгиева коментира пред bTV в скандала около изграждането на спортни площадки за милион в села с кметове на ДПС. Въпросът бе повдигнат от депутати от ГЕРБ преди ден.

Отпускането на големите суми за нови спортни площадки и закрити басейни министър Георгиева обясни с две приоритетни политики на кабинета "Орешарски" - масов спорт и заличаване на различията между регионите.

От отпуснатите от правителството суми 46% са за ДПС (респ. населени места с кметове от ДПС - б.р.). Това прави 9,8 млн. лева.  ГЕРБ получава 23% или 4,5 милиона лева, а БСП получава 21%. Има и за по-малките апртии, посочи Георгиева.

Да не генерализираме и да не правим заключения, които променят политиката за масовия спорт - така министърът отговори на въпрос на водещите на сутрешния блок, защо толкова много пари се отпускат за села с ДПС-кметове, населени предимно с възрастни хора.

"Село Гулийка, в което се е взрял народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева, е част от България. То има 126 души население. На възраст между 35 или дори 39 години (защо да не спортуват и хората на 39 години?), има към 70 човека. Защо държавата да не даде 61 000 за спортни площадки?", попита Георгиева.

След като държавата е била сляпа за тези жители, разбира се, че на 25-ата година от демокрацията това е дълг на държавата към всеки български гражданин, разясни още тя.

Даже уверявам, че и следващата година ще водим такава инвестиционна политика, заяви министърът.

Министерството ми не е на ДПС, а на Република България. Нека не се партизира държавният ресурс, а да бъде насочен към единствената негова валенция - политика за хората. ГЕРБ водеше политика като трансмисия", заяви още тя.

Очайвайте цялото интервю след малко на OFFNews.bg.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2014 в 00:50

Абе тая дето сегрегира големите градове да каже какво ще е населението на Гулийка след 10 години...след 20 години.

Тая приказка, дето комунистите като завладеят Сахара, ще почнат да произвеждат лед и да внасят пясък се доказва за пореден път!

04.04 2014 в 17:09

Масов спорт на село се получава когато има пари на бира и ракия,бяха времена заведенията в градовете денонощно работеха и селата не спяха,сега в градът 10 часа вечера няма никой по улиците,кредитите изядоха развлеченията кръчмите и свободния бензин за колите,хората са вече биозомби,нищета и мизерия,регрес

04.04 2014 в 16:56

Ще ви кажа какво ще стане. Същто, което стана в селото с 1000 човека, където построиха пречиствателна станция. Станцията никога не работила, няма и да работи. Първо, защото не може да бъде запълнен капацитетът и, защото има малко хора и второ (от части това е част от първото), включването към канала струва 700-1000 лв. Никой от селото няма да ги даде тези пари и тази пречиствателна станция ще бъде един паметник на глупостта.
С басейна, в селото с 20 деца ще стане подобно нещо. Поддръжката на един басейн е много скъпа и в никакъв случай не по силата на бюджета на това населено място. Министерството ще трябва да отпуска пари за поддръжка, което също няма да стане или поне не в необходимата степен. Този басейн ще тръгне само за някои избори и после ще последва разруха. Стандартни работи.

04.04 2014 в 16:31

Масов спорт се прави там, където са хората.

04.04 2014 в 15:26

Трудно ми е да се сетя за по-прост министър от тая. Масов спорт и село са две коренно противоположни неща. "Усвояват" парите в техните джобове, иначе няма логика да се прави масов спорт в селото.

04.04 2014 в 15:21

СЛУШАХ ВНИМАТЕЛНО СМЕШКАТА С ЕТИКЕТ СПОРТЕН МИНИСТЪР И НЕ ЧУХ ТЯ ДА КАЗВА,ЧЕ ВЪОБЩЕ ТЕЗИ СТРОЕЖИ СА ОБСЪЖДАНИ СЪС СПОРТНИТЕ ФЕДЕРАЦИИ ИЛИ БОК.ВЪЗМОЖНО Е В СЕЛОТО,КОЕТО ВИЗИРА ВЪОБЩЕ ДА НЯМА СПОРТЕН КЛУБ,НО ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.ЗА ТОВА ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ СЪЗДАДЕ МИНИСТЕРСТВО НА ДПС,ЗА ДА НЕ ИЗПАДНЕ СПОРТА В ИНТРОВЕРТНО СЪСТОЯНИЕ

04.04 2014 в 14:06

Не мисля че на хората в села като Гулийка им е до каквито и да е спортни площадки. Със сигурност прекарват целия си ден в копане, садене, доене и т.н. за да имат време за спорт. То вярно че няма лошо, ама ... малко приоритетите са си сменили местата. Това малко напомня на една история - на едно австралийско аборигенско племе решили да им направят нормални къщи където да живеят, мебелирали им ги, бе направили ги по съвременен стил. След месец идват цивилизованите австралиици да видят как живеят аборигените и какво да видят - къщите разфасовани за огрев, дюшеци и всичко набухано на земята, и аборигените спят заедно в една малка стая нагъчкани, така както са си спали винаги. Та, идеята е - тия хора на село дето сигурно живеят бедно и в мизерия, дали им е до такъв безсмислен "лукс" като спортно игрище? Дали нямат други по-належащи нужди?...

04.04 2014 в 13:34

Мръсни, крадливи, безобразно нагли комуняги! Ще вдигнат по един кенеф с надута х10 цена и останалото в джобчето с чалмите. Еничари долни! Всички с еднопосочен билет за Сибир!

04.04 2014 в 12:51

От Гулийка,ще излезе малка,крадлива,червена мастийка!

04.04 2014 в 12:13

Да, може и както е излязъл и свръх филолог от с. Джурово