ГЕРБ обвини кабинета, че строи басейни в села на ДПС

Мая Младенова 02 април 2014 в 13:10 4120 12

Марияна Георгиева, министър на спорта.

Правителството е отпуснало 20 млн. лв. на Министерството на спорта за построяване на спортни площадки и на закрити басейни по места и те ще отидат в села с кметове на ДПС, оплакаха се депутати от ГЕРБ.

От спортното министерство отказали информация на партията къде ще се строят тези спортни комплекси и по какъв критерий са избрани населените места.

Проучване на хората на Бойко Борисов по места е установило, че общинските съвети в малки общини, управлявани от ДПС, са започнали спешно да гласуват разрешения за строеж на спортни площадки, салони и на басейни.

Става въпрос за пет села на община Руен, още пет в Кърджалийско, в Гоце Делчев – шест села и Хитрино. В Крушаре ще се строи басейн за 1,2 млн. лева, а там живеят 1000 човека

Скандално е, че ще се строят басейни и спортни съоръжения в замиращи райони и села с по няколкостотин жители, което ще означава безсмислено харчене на държавни пари, смятат от ГЕРБ.

В началото на мандата на това правителство спортната министърка Мариана Георгиева обеща, че министерството ще инвестира в спортни площадки и в малките населени места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!