Министър Георгиева от Демир баба теке: Ще работя вашите деца да учат майчин език

Владимир Йончев 27 май 2013 в 22:24 30018 86

Проф. Мариана Георгиева държи реч на митинг на ДПС на Демир баба теке
Проф. Мариана Георгиева държи реч на митинг на ДПС на Демир баба теке

Обещание да направи всичко възможно, за да се учи майчиният език в училище, дава пред електората на ДПС номинираната за министър на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева.

Тя държи речта си на свещеното за мюсюлманите място Демир баба теке на 3 май 2013 г. в качеството си на кандидат за депутат от листата на ДПС в Ловеч.

Ето и цялата й реч: 

Дойдох тук на това свято място, за да кажа пред вас, че се гордея затова, че ДПС ме удостои с доверието си да бъда кандидат за народен представител от гражданската квота.

Аз съм професор от Института за български език в Българската академия на науките, но повярвах силно в политиката на ДПС, защото ДПС е учител по демокрация за всички политически сили в съвременна България. Повярвах в политиката на ДПС, защото в тази политика на едно от първите места е приоритет "образование".

Аз като професор по езика искам да кажа, че ще работя за политиката на Движението за права и свободи, така че вашите деца, когато ходят на училище в чантата си заедно с учебника по български език да носят и учебника по майчин език. В училището те трябва да учат и майчиния си език, защото това е езикът,  с  който се раждаме всички по волята на Създателя. Това е езикът на душите и сърцата. И когато душите и сърцата молят за любов от Създателя, те трябва да се молят на майчиния си език. Този език трябва да се учи в училище, за да се преизпълнят душите на всички ни с любов, за да живеем в мир, за да се обичаме, за да докажем, че България е европейска държава, за да докажем, че ДПС е партийния сертификат на европейското членство на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!