Местан към Цветанов: Не съм ви укорявал, че физкултурник се грижи за сигурността на страната (видео)

Последна промяна на 29 май 2013 в 11:18 3482 5

Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС

Никога не съм си позволявам да ви укоря, че като физкултурник се грижите за сигурността на страната. Никога не съм си позволявал да укоря министър-председателя, че един пожарникар може да бъде министър-председател.

Това заяви афектираният лидер на ДПС Лютви Местан след остро изказване на Цветан Цветанов срещу кандидатурата на близката до Местан Мариана Георгиева за министър на спорта.

"Много е важно в спорта да има професор по синтаксис. Това ще помогне на олимпийците ни в следващия олимпийски цикъл. Ще бъдат много добре подготвени по синтаксис", заяви Цветанов.

"И физкултурник може да бъде министър на вътрешните работи, стига да се бори с престъпността, а да не генерира престъпност, каза Лютви Местан. Не всички са приятели на Пашата, за да работят в МВР", отвърна му Местан.

Управлението на калинките остана в историята, допълни той.

„Г-н Цветанов, Мишо Бирата подходящ ли е за министър на спорта. Отишъл си е при странни обстоятелства. Бил съм критичен към вашето управление, но не съм си позволявал да ви укоря, че в качеството си на физкултурник, сте се грижили за сигурността на страната или че пожарникар е министър-председател. Да, може и физкултурник да е министър на вътрешните работи, стига да управлява разумно, а не крадливо”, посочи Местан.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2013 в 21:51

За Орешарски нямам наблюдения и достатъчно инфирмация да го оценявам, за сметка на това знам че мога да се доверя на господин Петров по този въпрос.
Обаче за тоя подмолник Цветанов мога да кажа че имаше спешна нужда си ги чуе тия ФАКТИ. Както той, така и неговия "високо компетентен" началник. Цветанов просто показа, че мъжественноста и достоинството не са му силни страни даже напротив, не е необходимо човек да е специалист в каквато и да е насока за да го прецени и разбере всъщност колко е ограничен и плах.
Цветанов и неговият ментор са като малки деца разполагащи с голяма власт и когато ги стиснат за топките почват да плашат с това че имали СРС-та срещу този, и доклади и разработки срещу онзи което просто не е приемливо впредвид положенивто което заемат в обществото, от чисто интелектуална и морална гледна точка е ясно че тези хора нямат място във управлението на която и да било институция, дори на един обикновен физкултурен отбор.

29.05 2013 в 13:16

А той Цветанов какви зулуми направи не е истина, но няма и грам срам в него.
Това, че Мариана Георгиева е учителка, а не спортист, не значи че не е добър мениджър

29.05 2013 в 13:08

"освен че знаехме кога ще настъпи, знаехме и с колко ще се задълбочи през следващите няколко години"- всички знаехме, че вие "великите" икономисти знаехте това. Проблемът е, че въпреки знанието ви, не направите нищо да предодвратите това, което се случи. Нещо повече- вие много последователно работихте точно за задълбочаване на кризата и ще си носите последствията за това, рано или късно. Имайте поне малко срам! И още нещо- чета, че по времето на Орешарски сте призовавали за реформи, само че бъркам ли или последните почти 4 години на власт не беше Орешарски? Та въпросът е къде бяхте вие през цялото това време, не ви чухме да призовавате за реформи или да критикувате деградивните политики, които се водиха в тази насока?! А колкото до това кой е патологичен лъжец ще оставя без коментар. Смятам, че всеки нормален, мислещ човек може да прецени много ясно това определение на кого приляга най-добре.

29.05 2013 в 12:14

Днес, ще направя нещо изключително - ще подкрепя Цветан Цветанов!!!:)
За задаващата се огромна криза в България, всички топ икономисти знаехме, че идва още най- в началото на 2007 година, а не както се спори днес за 2008 година, но най-важното: освен че знаехме кога ще настъпи, знаехме и с колко ще се задълбочи през следващите няколко години и не само заради световната криза, а най-вече поради естеството на продънената ни родина(заради Статуквото) и не случайно всички достойни и родолюбиви икономисти, призовавахме за активни реформи в държавата тогава, по времето на Орешарски, които трябваше да започнат още през 2007 година, преди началото на кризата(края на 2010), а не както сега се е разплямпал Орешарски, че трябва да си стискаме и палците на краката, за да преживеем болката от нескопосаните му заръки и напъни, понеже вече буферът бил изяден, не само от него, но и от всички присъстващи в Парламента - не благодаря, за мен Орешарски е патологичен лъжец и страхливец и трябва да си понесе последствията за това, заедно с останалите парламентаристи в Народното събрание!!!
Хак да Ви е народното недоволство, днес то вече Ви готви, на казана, на надеждата!!!:) :) :)

29.05 2013 в 11:55

Той и Ахмед Емин малко странно се спомина, г-н Местан. Нещо да кажете?