Миков: Служебният кабинет бойкотира "Южен поток"

Няма нормален човек, който да не е за оздравяването на КТБ, заяви лидерът на БСП

Ивайло Анев 21 август 2014 в 10:01 2881 13

"Служебният кабинет се стреми всячески да бойкотира изграждането на "Южен поток." Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в интервю за БНТ тази сутрин.

По думите му  така се блокирали хиляди работни места у нас.

"По този проект има външни интереси. Ще видим дали служебното правителство ще се поддаде на тези външни интереси и дали проектът ще бъде спрян", добави Миков.

Не мисля, че има нормален човек, който да не е за оздравяването на КТБ, каза още Миков.

Председателят на Народното събрание при правителството на Пламен Орешарски Михаил Миков бе поредният от управлявалите тогава политици, който с изказване неглижира отговорността на законодателната и изпълнителната власт за кризата с КТБ и прехвърли изцяло вината върху БНБ:

Отговорността за КТБ е на БНБ и тя трябва да си свърши работата. Трябва обаче да се хвърли малко повече светлина върху сметките в нея. Община Бургас има 20 милиона в КТБ - как така, попита той.

За случващото се в партията новият лидер заяви: „Напрежение има в БСП и това е добре. Има сериозна ангажираност при подготовката на изборите и се надявам, че това напрежение ще продължи през цялата кампания. За водачите на нито една другия партия не се говори", категоричен е той и прогнозира, че в листите на ГЕРБ ще има по-малко промени, отколкото ще има при БСП.

Въпреки категоричният отказ на благоевградската структура на партията Кристиан Вигенин да води листата на БСП там, Миков заяви: „Кристиан Вигенин не иска да оглавява структурата в Благоевград - става въпрос за водач на листа. Той има всички качества да бъде водач и е крайно време да се уважава уставът и правилата. Днес ще обсъдим защо се вдигна толкова шум. Трябва да е ясно, че БСП е национална партия и на избори се търси национални представителство".

Миков неглижира разделението в партията с думите, че хората много повече се интересували от това, което БСП щяла да предложи като национална политика, а не толкова от вътрешнопартийните неща в партията.

„Смятам, че никой политик не трябва да има частно-собственическо чувство към избирателите. Избирателите са на всички, те не са собственост на някой определен политик", категоричен бе той.

На служебния кабинет той препоръча да работи по-усърдно за намиране на виновниците за купуването на гласове.

„Част от недоверието в политическата система е свързано с недоверието в изборите. Очаквам служебното правителство да положи повече усилия. Трябва тези, които се опитват да купуват гласове да бъдат открити и осъдени. Това е престъпление и не трябва да се заобикаля нищо", заяви Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!