Quantcast

Миков: Служебният кабинет бойкотира "Южен поток"

Няма нормален човек, който да не е за оздравяването на КТБ, заяви лидерът на БСП

Ивайло Анев Последна промяна на 21 август 2014 в 10:01 2116 13

"Служебният кабинет се стреми всячески да бойкотира изграждането на "Южен поток." Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в интервю за БНТ тази сутрин.

По думите му  така се блокирали хиляди работни места у нас.

"По този проект има външни интереси. Ще видим дали служебното правителство ще се поддаде на тези външни интереси и дали проектът ще бъде спрян", добави Миков.

Не мисля, че има нормален човек, който да не е за оздравяването на КТБ, каза още Миков.

Председателят на Народното събрание при правителството на Пламен Орешарски Михаил Миков бе поредният от управлявалите тогава политици, който с изказване неглижира отговорността на законодателната и изпълнителната власт за кризата с КТБ и прехвърли изцяло вината върху БНБ:

Отговорността за КТБ е на БНБ и тя трябва да си свърши работата. Трябва обаче да се хвърли малко повече светлина върху сметките в нея. Община Бургас има 20 милиона в КТБ - как така, попита той.

За случващото се в партията новият лидер заяви: „Напрежение има в БСП и това е добре. Има сериозна ангажираност при подготовката на изборите и се надявам, че това напрежение ще продължи през цялата кампания. За водачите на нито една другия партия не се говори", категоричен е той и прогнозира, че в листите на ГЕРБ ще има по-малко промени, отколкото ще има при БСП.

Въпреки категоричният отказ на благоевградската структура на партията Кристиан Вигенин да води листата на БСП там, Миков заяви: „Кристиан Вигенин не иска да оглавява структурата в Благоевград - става въпрос за водач на листа. Той има всички качества да бъде водач и е крайно време да се уважава уставът и правилата. Днес ще обсъдим защо се вдигна толкова шум. Трябва да е ясно, че БСП е национална партия и на избори се търси национални представителство".

Миков неглижира разделението в партията с думите, че хората много повече се интересували от това, което БСП щяла да предложи като национална политика, а не толкова от вътрешнопартийните неща в партията.

„Смятам, че никой политик не трябва да има частно-собственическо чувство към избирателите. Избирателите са на всички, те не са собственост на някой определен политик", категоричен бе той.

На служебния кабинет той препоръча да работи по-усърдно за намиране на виновниците за купуването на гласове.

„Част от недоверието в политическата система е свързано с недоверието в изборите. Очаквам служебното правителство да положи повече усилия. Трябва тези, които се опитват да купуват гласове да бъдат открити и осъдени. Това е престъпление и не трябва да се заобикаля нищо", заяви Миков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2014 в 04:13

До BG #10: Пише се БОКУУК...! :-) Свиквайте с лявата граматика и правопис!

21.08 2014 в 14:35

Само миков да поясни за кои външни интереси говори, че аз се сещам поне за 2 страни ... не за друго 'ми да не го разбера погрешно че вече ми е трудно да им следя мисълта на политиците, като почнат да говорят с недомлъвки и после ходи ги разбери какво искат да ти кажат ... какво да ги правиш милите и те душа берат. политик да си на тоя свят не е лесно ей казвам ви!

21.08 2014 в 13:07

Ах, другарю Дамаджан Миков! Какъв голям проблем! Сега ще трябва да връщате подкупите за "Южен поток"!

21.08 2014 в 12:43

временният говорител на кремъл в България, българофобa, мишо мастиката / и руска водка не отказва, червения боклук /

21.08 2014 в 12:34

И правилно постъпват. Южен поток е нужен единствено на Русия и на шепа продали се българи(Пеевски), австрийци, италианци и сърби, който ще изсмучат няколко милиарда от народа.

21.08 2014 в 12:18

Миков, време ти е да си седиш на маса и да си гледаш кючек. Намауете волиумето и кой откъдето е....

21.08 2014 в 11:07

Ами ако е така, значи най-вероятно служебния кабинет си върши добре работата!

21.08 2014 в 11:06

Миков,не че преди това ти бях фен, но заради това ,че без да ти мигне окото хвърли подписите за референдум на половин милион българи в кошчето, те смятам за самозабравила се отрепка.

21.08 2014 в 11:03

Струва ми се, че не е в реда на нещата Миков,от чието име Газпром прекрояваше българското законодателство в своя полза, да говори по темата Южен поток.

21.08 2014 в 10:58

Стихотворение за охлюва
от Мария Донева

Със трепереща брадичка,
сякаш че ще се разплаче,
охлюв зад листо наднича,
и през сенките прекрачва.

Посивял от жега, потен,
разкопчал непрана риза,
той е толкова самотен,
че от къщи не излиза.

Той от нищо няма нужда.
Той почти не пазарува.
Още в тъмно се събужда,
и до вечерта кротува.

Със пердета на очите,
с вейка от метла в ръката.
той едва праха помита,
и посяда на земята.

Пази си едно забравено
копче от палто на мравка.
Той е домакин по навик.
Той е охлюв във оставка.