Миков: Парламентарната комисия за КТБ беше загуба на време

OFFNews 30 октомври 2014 в 19:46 3952 1

„Какво стана вчера в бюджетната комисия? Поредната загуба на време. Комисията реши: да се съберат правителството и банката и да решават проблемите на КТБ! Какво страхотно решение!"

Това коментира лидерът на БСП Михаил Миков пред bTV по повод вчерашното решение на Комисията по бюджета и финансите в парламента.

Миков иронизира, че вчерашното решение е БНБ и правителството "да се съберат и да решат проблема на КТБ".

"Как да подкрепяш решения, които звучат смешно? Запълване на публичния интерес – това стана вчера на комисия", коментира председателят на БСП.

Той е на мнение, че оздравяване на банката ще има, ако има желаещи да инвестират и да поемат управлението. А ако това не се случи, ще се отиде към процедура на несъстоятелност.

"Въпросът е да става ясно, а не да надничат чужди интереси”, коментира Миков.

Той каза, че БСП ще уточни утре позицията си по повод законопроекта „Пеевски-Цонев” на заседание на партията. 

„Редица отговори не са дадени, законопроектът не решава проблемите с оздравяването на банката. Той решава въпросите с публичността на тези, които са имали отношения с тази банка. Това е основната му цел. Ние имаме въпроси, на които трябва да се отговори”, каза лидерът на БСП.

Миков коментира и цялостната ситуация около КТБ, като подчерта, че голяма част от въпросите, които се коментират, са зададени преди 3-4 месеца.

Председателят на БСП отново подчерта, че избирателите са поставили БСП в опозиция.

Той обаче коментира, че е очевидно, че се формира проправителствено мнозинство вдясно.

„Историята се повтаря, фрагментацията продължава", каза още Миков.

Той подчерта, че бъдещето на страната зависи от политиката, която ще прокарва мнозинството в Народното събрание и че при всички положения една дясна политика ще се възприеме трудно от българския народ.

Миков отново застана зад тезата, че след изборите не е имало възможност за съставяне на широка коалиция, тъй като тя се прави с голeми партньори, каквито според него ГЕРБ и БСП не са.

По повод идването на председателя на ЕНП Жозеф Дол в България вчера и „съветите” му към ГЕРБ Миков коментира, че „като че ли не е много уважително за националното ни политическо самочувствие”.

Миков посочи, че в БСП има вътрешнопартийно напрежение, както и такова "отвън навътре":

„Проблемът е опити за властови участия, за разместване на управлението на партията, за компрометиране на един или друг, чието място се смята, че може да се заеме от някого".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови