Миков ще бъде председател на ПГ на "БСП лява България"

OFFNews 26 октомври 2014 в 16:21 3393 2

Михаил Миков

Михаил Миков ще бъде председател на ПГ на "БСП лява България". Това каза пред журналисти говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов след проведения днес пленум на партията.

Мерджанов уточни, че за заместник-председатели са избрани Ангел Найденов, Корнелия Нинова и самия той, а за секретари Жельо Бойчев, Кристиан Вигенин и Чавдар Георгиев, съобщава "Фокус".

Изпълнителното бюро на БСП предложи Янаки Стоилов да бъде заместник-председател на Народното събрание. Левицата няма да прави предложение за председател на парламента, тъй като това трябва да направи ГЕРБ, обясни Мерджанов.

Той каза още, че по време на пленума Миков е информирал членовете на Националния съвет за водените разговори с лидера на ГЕРБ, както и от резултатите от участието на екипа на БСП. Мерджанов посочи, че тяхната позиция по време на консултациите, е била одобрена от Националния съвет.

„Беше взето решение за съкращаване на щата с 8% на БСП. Предложението беше прието с един глас против и въздържали се”, заяви Мерджанов и добави, че до края на годината ще бъдат приети и други форми за преструктуриране на щата на „Позитано”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!