Мика Зайкова: Аз пак съм най-старото нещо и ще трябва да откривам парламента

Ръководствата на ПГ обсъждат предложенията си за председател на Народното събрание

OFFNews 20 юли 2021 в 09:32 4748 1

Аз пак съм най-старото нещо и ще трябва да откривам. Нямам още подготвена реч, каза председателят на 45-ото Народно събрание Мика Зайкова пред БНР. Тя отново е най-възрастният депутат и в 46-ия парламент и ще трябва да го открие утре.

"Много искам да има правителство, защото народът вече няма да чака, а работа ни чака много. Да, изборите са демократична процедура, ама народът май му омръзна вече да ходи на избори... Да се надяваме на здравия разум", допълни депутатът от "Има такъв народ".

Ден преди старта на Народното събрание ръководствата на парламентарните групи провеждат заседания в партийните си централи, за да обсъдят предложенията си за председател на парламента. Вчера имаше техническа среща за разпределение на местата на ПГ в пленарната зала и дневния ред.

"Има такъв народ" не са обявили дали ще подкрепят предишния шеф на НС Ива Митева. Митева обаче може да разчита на подкрепата на "Изправи се! Мутри вън!", съобщи Мая Манолова. Коалицията отново издига Татяна Дончева за зам.-председател. 

Втората по големина ПГ - на ГЕРБ, и "Демократична България" също не са казали дали ще предложат свой представител за председател. Вчера съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов обяви, че коалицията няма претенции за министерски постове и в ръководството на парламента.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

20.07 2021 в 11:56

Ей,бабишкер,да вземеш да вразумиш тъпия чалгар и да седнете и да направите правителство....народа това чака от вас....и да видим как ще изчегъртате Мутрата....всичко останало няма значение....сега ако му изпуснете края,Мутрягата се е върнал на бял кон и нищо добро не чака нито вас,нито нас....така че,опичайте си акъла....
 
X

Подкастът на OFFNews