Михаел Томас Фрьолих става почетен консул на България в Хамбург

OFFNews 09 ноември 2022 в 14:16 719 0

Хамбург

Снимка Pixabay

Хамбург

Михаел Томас Фрьолих става почетен консул на България в Хамбург, Германия. Решението взе днес служебното правителство на редовното си заседание.

То освободи от функциите му досегашният ни консул - д-р Герд-Винанд Имайер поради напредналата му възраст. 

Консулският окръг обхваща територията на федералните провинции Хамбург и Шлезвиг-Холщайн.

"Михаел Томас Фрьолих е главен изпълнителен директор на Асоциацията на предприемаческите сдружения в германските федерални провинции Хамбург и Шлезвиг-Холщайн, която от своя страна извършва дейност като представителство на Федералния съюз на германската индустрия в Шлезвиг-Холщайн. Има висше образование както по право, така и по икономика, което му е позволило през годините да има адвокатска кантора, представляваща интересите на известни политически и обществени личности, а впоследствие и да работи в сферата на икономиката", пишат от правителствената пресслужба.

"Продължаването на добрата дългогодишна практика Република България да има почетен консул със седалище Хамбург ще допринесе за запазване на постигнатото досега: активна българска общност, отлично функциониращо българско неделно училище, обединена българска православна църковна общност, интензивни икономическо сътрудничество, сериозно инвестиционно присъствие в България на фирми от Северна Германия", допълват оттам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки