МФ обмисля наследници да подават данъчни декларации за починалите си близки

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2016 в 20:49 13086 9

Министерството на финансите обмисля наследниците на починали да подават данъчни декларации за доходите им по граждански договори, съобщи bTV

Обмисля се Националната агенция по приходите да налага глоба от 500 лева за неподадена данъчна декларация от наследниците. 

Според експерти когато става въпрос за изплатени хонорари по граждански договори, наследниците може дори да не знаят, че близките им са имали такива, нито пък, че трябва да събират бележки, да попълват декларации и да плащат данъци.

Новите правила трябва да бъдат обсъдени от правителството и след това да бъдат внесени в парламента, като депутатите ще имат последната дума. 

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ текстовете ще се прецизират, като идеята е декларация да подават само роднини, които са получили наследство от починалия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16582

7

spirit оригиналът

02.10 2016 в 07:20

Предлагам Менда и другите умници да обикалят гробищата и да записват всички луксозни гробове и да им наложат данък "луксозна почивка",луди пари ще паднат.

16582

6

spirit оригиналът

02.10 2016 в 07:15

"Сега вече няма нищо. Животът беше преди. Сега просто седим неподвижно и чакаме смъртта. Ала ти не мисли, че смъртта ме плаши. Всичко на този свят умира. Даже скалите се рушат от времето. Само Майката Земя и Небето са вечни. Но на мен ми е тежко на сърцето от мисълта, че не умрях по-рано, че все още съм жив, а животът го няма. Нашият свят бе свободен свят. Свободата стоеше над всичко. Но аз чак сега разбрах това. Днес се раждат деца на нашите деца. Старците им разказват за великите времена на лакота, когато народът ни можеше да пътува и ловува където си пожелае - никъде не се издигаха огради, препречващи пътя ни. Ала родените днес вече не могат да разберат това. Аз знам, че животът може да бъде различен от днешното съществуване, но моите внуци няма да знаят това.
Мато Уитко (Лудата Мечка), оглала лакота

10569

4

Black Hex

01.10 2016 в 23:38

Е данък наследство какво е според теб?

10569

2

Black Hex

01.10 2016 в 22:17

Влади вече уговорилъ ли е съ него нещата?

Не го закачай министерчето. Новодомец е, това лято се нанася... други болки има на главата си.