Местан: Цветанов и фашистите от ПФ ще си понесат отговорността

OFFNews 22 май 2016 в 18:42 11520 67

Снимка Сергей Антонов

Замисленото от управляващите партии ограничение за броя на изборните секции в чужбина до 35 е тежка дискриминация на етнически и религиозен принцип и проява на фашизъм, заяви лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан в шуменското село Пристое.

Днес чух изявление на Цветан Цветанов, който каза, че заедно с части от РБ и фашистите от Патриотичния фронт - наричам ги фашисти, защото така ги е определил Съветът на Европа... Та заедно с фашистите били постигнали съгласие как Избирателният кодекс щял да бъде поправен. И патриотите били направили тежък компромис, като се съгласили в държавите извън България да се разкрият максимум 35 секции. Заявявам, че тази теза на Цветанов е тежка, гнусна демагогия. Защото на последните избори в Турция имаше 139 секции, тоест ще имаме 3-4 пъти по-малко секции там и той се опитва да представи това като демократично решение. Тежка демагогия и обикновен фашизъм е това, заяви Местан.

Сега те казват на българите в чужбина: спокойно, вашето не се губи, даваме ви максимума, който сте имали и досега, ще ударим само българските граждани в Турция, те ще бъдат орязани. Само че номерът няма да мине. Този подход е не просто дискриминация, а възможно най-грозната дискриминация, защото дискриминира българските граждани на етнически и религиозен признак. Преди 27 г. същите хора бяха подложени на репресии от комунистическия режим и прогонени от родината си, сега демократична България ги репресира повторно чрез дискриминационни текстове в Изборния кодекс, каза Лютви Местан.

Цветанов, като се е съюзил с фашистите от ПФ, ще си понесе политическата отговорност за това - както пред българските граждани, така и пред външните фактори, и пред евроатлантическите сили, заяви още лидерът на ДОСТ.

Събитията от 22 май 1989 г. да се честват с държавен протокол и да не се политизират, призова Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

59

El Commandante

23.05 2016 в 20:17

Оооо, виждам че сте вече в клуба на благородниците 10+, конграчулейшънс и наздраве, да почерпите... :):):)

Швейцария няма как да станеме по обясними причини, несвързани нито с кравите,нито с шоколада.
За Швеция също не съм убеден че искам да ставаме-предвид на тва че тея с тая социална политика по отношение на мигрантите, арапите вече ги плякат безнаказано по улиците посред бел ден, по-добре не.

Аз искам да сме като у Исландия, но по обясними причини-понеже сме България, тва нема как да стане...

Знаеш ли кво-дай да се надяваме ако искаш на шелфовия петрол, квито сме цигани, ако бликне нефт сме готови дубайци....