Местан: Обвиненията към Мая са на нивото на Деса Поетеса

OFFNews 06 декември 2013 в 11:28 2778 15

"Мая, търсят ти сметка за Костинброд. Това е жлъчно отмъщение, което обаче няма да се получи. И затова този пасквил, който представлява странен микс между поетическия талант на Деса Поетеса от "Шоуто на Слави" и странния синтаксис на някои бивши министри, просто ще остане в аналите на 42-рото Народно събрание като срам за парламентаризма".

Така лидерът на ДПС Лютви Местан защити от парламентарната трибуна поста на зам.-председателят на НС Мая Манолова, чиято оставка ГЕРБ поиска. Коментарът му бе по писмено изложените от ГЕРБ мотиви за оставката.

Продължилият близо два часа дебат роди повече от един цитати, достойно да заместят рубриката "Виц на деня". Ето част от тях:

„Сред тези, които са се подписали липсва името на този, на който не трябва да се споменава напразно. Не виждаме името на строителя на съвременна България, на вожда и учителя на българския народ, затова и аз няма да го спомена. Но виждам, че Цветанов се е подписал на 3-то място. Получи 3 обвинения и се подписва на 3-то място. Внимавайте, така ако я карате, утре може да се подпише на 4-то. Пазете си хората”, каза Курумбашев по адрес на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ отдавна не се е появявал в парламента, защото претърпя операция на коляното и в момента се възстановява.

"Като излязат г-жа Десислава Атанасова и Станислав Иванов, моментално натискам червеното копче". Така депутатът на "Коалиция за България" Георги Мърков оцени ораторските умения на двамата си колеги от ГЕРБ. Атанасова му се реваншира неволно, след като в репликата си към него, го нарече "Мръвков".

"Ако Мая Манолова е вашето мъжко момиче, освободете я, нека мълчаливо подрежда вашите мъжки ризи, вашите мъжки надежди, вашите мъжки капризи, а не нашите изказвания от трибуната." Такъв съвет даде към "Коалиция за България" депутатът на ГЕРБ Ирена Узунова. 

"Ако ние тупкаме топката, Вие влизате направо с бутонките" - Цвета Караянчева към Мая Манолова.

"Човек, който се държеше като нещо средно между фюрер и кръчмар и този тон държеше в българския парламент", каза по адрес на експремиера Борисов лидерът на "Коалиция за България Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!