Местан: Избори наесен - да, задължително гласуване - не

Нели Чолашка 06 юни 2014 в 13:51 9301 28

Лютви Местан

Близо час след пресконференцията на лидера на БСП Сергей Станишев лидерът на ДПС Лютви Местан излезе да коментира думите му, снабден със записки.

Той обяви, че ДПС няма нищо против и дори смята за мъдро решението парламентарни избори да има по-рано и следващото Народно събрание и кабинет да имат възможност да обсъдят и гласуват бюджета за 2015 г. ДПС обаче остава противник на идеята за задължително гласуване.

На въпрос дали съзира опит за отмъщение в предложението за задължително гласуване той отговори:

"Аз не искам това да е вярно. Отмъщението не е езикът на модерната политик, въобще не е език на политиката. Ако това е отмъщение, ние с нищо не сме го заслужили".

Местан напомни на Станишев библейската мъдрост, че кой каквото сам си направи и господ не може да му причини.

"Ако някой се нуждае от удобен виновник, затова, че се случва неизбежното и по стар рефлекс най-подходящ се явява ДПС и председателя на партията. Жалко е.", коментира още лидерът на ДПС.

Местан смята, че е изчакал достатъчно дълго, за да заяви позицията на партията - цели 11 дни след изборите.

ДПС няма да подкрепи вота на недоверие към правителството за финансовата политика, внесен вчера от ГЕРБ. Той ще се обсъжда и гласува следващата седмица.

Местан обяви още, че ДПС ще подкрепи всички предложения на Пламен Орешарски за нови иминистри, дори да предложи за министър на екологията човек, различен от предложение от ДПС Станислав Анастасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!