Борисов подкрепи БСП за задължителното гласуване

OFFNews 06 юни 2014 в 11:48 19130 30

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, Архив

"Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление. Излизаш и казваш – висока избирателна активност, например както видяхте във Франция 70 – 80%, излизат хората гласуват и след това си сърбат онова, което са избрали. Глас народен – глас Божи, е казал народът."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар по анонса на Сергей Станишев, че БСП ще въведе задължително гласуване.

При изготвянето на Изборния кодекс от ГЕРБ се обявиха "за" задължителния вот, но срещнаха отказа на управляващите, които се аргументираха, че гласуването е право и не може да бъде налагано на гражданите.

Борисов коментира още, че не се интересува особено от намеренията на Сергей Станишев, защото според ГЕРБ държавата е пред катастрофа.

Експремиерът подчерта, че са необходими незабавни избори, на които гласоподавателите да подредят партиите в парламента и тогава да се водят преговори за устойчиво управление.

"Ако ние имаме възможност да водим преговор един ден, ще поканим всички партии, ще търсим съгласие. Защото държавата е в катастрофа. Но едва тогава. Сега няма какво да им кажа повече, те са много наранени, а ние не сме им виновни", посочи Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!