Quantcast

Местан: Борисов опитва анти-ДПС вълна, самотата явно му тежи

OFFNews Последна промяна на 15 март 2014 в 13:56 1890 5

С тезата си "Местан управлява страната" лидерът на опозицията Бойко Борисов прави опит да повтори номера от 2009 г., когато успя да отпуши една много мощна анти-ДПС вълна. Този опит няма да успее и затова го определям като жалък, защото няма как да се внуши на българското общество тезата за "Местанизация".

Това заяви в Русе председателят на ДПС Лютви Местан, който бе на среща с областния актив на партията, предаде БГНЕС. Изказването му бе направено по повод коментар на лидера на ГЕРБ, направен часове по-рано в ефира на bTV.

„Вие познавате политиката, която водим и ще кажа също така, че няма как да се защити такава теза при положение, че ДПС участва в кабинета с трима свои министри, от които единият е автентичен „депесар” – д-р Адемов, а другите двама министри са две дами, които са от гражданската ни квота и дори не са членове на ДПС”, посочи още Местан.

Областните управители от квотата на партията му пък били само петима. „С този реален властови ресурс, извън внушенията, извън мита за много власт на ДПС, няма как да се защити теза „ДПС и Местан управляват страната”, допълни политикът.

Лютви Местан коментира още, че намира промяна в поведението на лидера на ГЕРБ, която отчита като позитивна. Според него Борисов е доста по-внимателен в изказа си и изненадващо предпазлив.

„Изглежда самотата вече му тежи - той дълги години беше и е в тежка политическа изолация, има проблем с партньорството дори в дясното, където партньорството изглежда естествено. Но виждате, че и десните партии се притесняват да проявят дори евентуално възможност за коалиране с него”, каза наследникът на Доган.

Според него Борисов е разбрал, че един малко по-коректен, по-обран, по-предпазлив политически език е „екзистенц минимум” условие да се опита поне да създаде предпоставки за евентуално партньорство. Местан заяви още, че у Борисов няма възпитана коалиционна култура, тъй като партията му е управлявала самостоятелно и затова не може да разбере характера на днешното управление – „един експертно-политически кабинет, зад който стоят две политически сили, всяка със своите особености”.

Председателят на ДПС обяви още, че най-късно до 20 април ще бъде обявена листата за евродепутати на партията. До края на месеца или в първата седмица на април щели да бъдат внесени предложенията от областните организации, които ще бъдат обсъдени на заседание на централното ръководство в диалог с областните структури.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2014 в 02:05

...IP
постаноФка е това... като има "дясно",макар и безгласно, в НС, то процесите са Демократични и ний, таквози, рабираш се бориме за СЛОБОДИИ и тормоз... чакам го с дясната...

16.03 2014 в 01:25

Хич не мога да разбера тази страст на Местан да коментира "дясното". То не беше: "избори ще има когато има алтернатива", то не бяха притеснения и огорчение, че прегръдката с ГЕРБ е опасна за Реформаторския блок.

15.03 2014 в 23:58

... ще ми осъди дъртия гъз....хахахахахахаха
... нещастницииииииии... лакомията за ПАРИ - пътеводна светлина... нанай феродо (немат спирака;)... ********************

15.03 2014 в 21:45

шшъъъът, тихо чи ако те набара бе-ха-ка-ту шти осъди дуживот! Най-малко 5 пъти!

15.03 2014 в 19:44

... изисквам официални данни за броя на турско-говорящото население и циганите... Също така да се съобщи каква част от тях получават инвалидни пенсии. Колко данъци и осигуровки(в лв.) са платили. Колко дължат за ток вода и здраве. Колко от тях са собственици на законни жилища и имат РЕДОВНА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ. Автомобилите им редовни ли са и плащат ли Гражданска отговорност и пътен данък.
Колко от тях са замесени в търговия с лични документи и сключване на "фиктивни" бракове с чужденци-мюсулмюни.
Какъв процент от битовата престъпност, семейното насилие и насилие над деца е дело на цигани.

АЛОООООООО, ДЕПЕСЕТООООО....
АЛОООООООО, ХЕЛСИНКИ... стига сте зяпали нагоре и в ляво... кога ще има отговори! Хапчетата са горчиви, но лекуват... гълтайте!