Мерджанов: Опитите на Бъчварова да се наложи удължават агонията на МВР

OFFNews 12 април 2016 в 16:39 2692 3

Силовите опити на Румяна Бъчварова да се наложи удължават агонията на повереното ѝ Министерство на вътрешните работи (МВР).

Това каза говорителят на БСП Атанас Мерджанов по време на пресконференция на социалистите.

„БСП категорично продължава да настоява правителството да оттегли промените в Закона за МВР”, каза той и припомни, че от Столетницата е предупредила за проблемите, които ще породи този закон и за очакваните стачки в синдикатите.

Мерджанов изрази недоволство от начина, по който правителството възнамерява да наложи закона в пленарна зала на първо четене, дори и с извиване на ръцете на коалиционни партньори. "Това по никакъв начин няма да спомогне за оздравяване на обстановката и ситуацията в самото министерство", каза той.

Говорителят на БСП коментира и гражданските патрули за залавяне на нелегални мигранти по границата. „Противоречивите определения на министър-председателя за това какво се случва там, как в един момент те се адмирират, а след това се заклеймяват – доказват за пореден път, че българската държава отсъства на най-предния фронт, където се загатват опасностите за националната сигурност”, коментира говорителят на левицата.

Той подчерта, че БСП предупреждава многократно за необходимостта от увеличаване на щата на Гранична полиция, но до момента това не се е случило, няма идея и намерение да се случи.

"Вместо това сме свидетели на силовите опити на министър Бъчварова да наложи промените в закона за МВР. По този начин само се усложнява агонията, в която се намира самото министерство и се подлагат на допълнителен стрес служителите в МВР", заяви социалистът.

Той коментира още. че притесненията за намеса на турски политици у нас е трябвало да настъпи още когато Давутуглу е разговарял с премиера Борисов с посредничеството на Местан, а не чак след създаването на партия ДОСТ.

"Любопитно щеше да бъде, ако комисията, разследваща случая, беше продължила своята работа. Какви щяха да бъдат резултатите от изслушванията на министър-председателя за характера на разговорите и за поеманите ангажименти, ако е имало такива", заключи Мерджанов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!