Мъж с расо и кръст опита да нападне Денков и Петков пред президентството (обновена)

OFFNews 05 юни 2023 в 11:34 6584 12

Нападателят е спрян навреме от полицията

Снимка Стопкадър Фейсбук

Нападателят е спрян навреме от полицията

Мъж, облечен в расо и държащ кръст, се хвърли към входа на президентството, докато там влизаха за връчване на втория мандат, предаде БГНЕС.

Полицията бързо е овладяла ситуацията, задържала мъжа и го изтласкала на разстояние, пише БГНЕС.

Името на нападателя е Атанас Стефанов. Той е бил участник в протестната демонстрация, организирана от "Левицата", става ясно от излъчваните от медиите записи. Стефанов е русофил и е бил кандидат-депутат на партия "МИР". 

Днес кандидатът за ротационен премиер акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) представи на президента Румен Радев структурата и състава на бъдещия редовен кабинет.

По време на срещата с ПП-ДБ Радев обяви, че няма да бави указа, за да може бъдещият кабинет да бъде гласуван "по съвест" в Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8769

13

flatko

06.06 2023 в 01:05

Расото го е пазило от био-лабораториите, а кръстът - от Пет Же :D
Те лекарите са казали отдавна, че смесването на боярищник с лекарства за шизофрения не е препоръчително.

345

11

Джендо Джедев

05.06 2023 в 16:46

Шекерчо,

Сакън, а и, слава Богу, знак на равенство няма как да бъде поставен. Само знак за подобие. Там нещата са на друга орбита. Нашите висчи папази се радват на Ролекси, там - на 20-метрови яхти. Хубавото е, че и тук, и там, има Божи служители, които не са се отвърнали нито от Бога, нито от миряните. Но като цяло и двете църкви са за основно почистване и ремонт.

-529

10

6екеr4о

05.06 2023 в 16:02

Уважаеми Джедев, струва ми се леко кощунствено да бъде слагана мярка за равенство между руската и българската патриаршии, но не мога да не се съглася, че комунистическите тайни служби доста са поработили по въпроса, а и в делата на църквата има замесени доста миряни, виждал съм, например, как посрещат Йордан Цонев, по прякор Ментата, в Патриаршеската катедрала "Св. Ал. Невски", само отчетата дето обувките не му целуваха...

Има и други одиозни политически фигури, пряко ангажирани с институцията, безпредметно е да бъдат изброявани имената им.

Но за мен е истинско удоволствие, че имам честта да познавам едни 6-7 свещеника, които заедно служат на големи църковни празници, по начин, какъвто е правилен според тях, подкрепят се, а и църковното началство се старае да не им обръща много, много внимание!


345

9

Джендо Джедев

05.06 2023 в 15:14

Шекерчо,

Говорим за Църквата като институция. Тя е прогнила жестоко. Особено руската. Което, разбира се, не изключва съществуването на хора като Отец Сава. Аз познавам друг - Отец Илиян от Мърчаево, който е много подобен нему.

1000

8

Kokoshkov

05.06 2023 в 15:11

Много хора са се събрали. Ако не е този с расото да направи сеир .....

-529

7

6екеr4о

05.06 2023 в 14:46

Много моля почитаемата аудитория да не бъдат правени обобщения относно цялата църква, не само защото темата е интимно - сакрална, но и защото такива обощения просто са неверни.

Познавам свещеници, включително и от висшия клир, които вършат своята работа на принципа: Ще правя, каквото трябва, пък да става каквото ще...

Като светъл пример мога да посоча Отец Сава от село Коиловци, Плевенско, да, същото онова село, в което набиха френски командоси, та Отец Сава, един наистина едър мъж, дори когато говори за обикновени, делнични неща сияе, неговото не е разказ, а одухотворена проповед, просто той е неустоим. Резултатите са налице, в неговото село всички, повтарям всички, постят сряда и петък, и пак всички участват в неделната Света литургия, за да вземат причастие...

345

6

Джендо Джедев

05.06 2023 в 14:07

Sia,

Обяснението, според мен, е следното. Дори варварската война на комунягите с православието в СССР не успя да го изкорени от сърцата на хората. Та като видяха това, товарищите решиха да го използват за своя полза и внедриха КГБ в църквата. Така я превзеха и я превърнаха в инструмент на пропагандата си и в помощ на контрола, упражняван върху крепостничеството. В България, впрочем, е налице същият вариант.

1809

5

Sia

05.06 2023 в 13:43

Само нещо не мога да вдяна как се връзва русофилистик с попщина.

345

4

Джендо Джедев

05.06 2023 в 12:56

"Стефанов е русофил" - ясно, това обяснява всичко! :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!