Мария Касимова: Еднополови бракове - да, задължителна ваксинация - не

OFFNews 06 октомври 2021 в 12:20 14482 5

Кандидатът за вицепрезидент на Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе, се обяви "за" еднополовите бракове и "против" задължителната ваксинация. 

В предаването "Въпросите" по TV1 Касимова обясни, че не подкрепя въвеждането на задължителна ваксинация, но и че е ваксинирана, защото вярва в науката. Относно Истанбулската конвенция журналистът и писател заяви, че е изключителен защитник на права на жените и приветства тези документи. Тя се застъпи "за" еднополовите бракове, "защото трябва да гледаме на хората като на граждани".  

Касимова и Лозан Панов са издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от "Правосъдие за всеки". 

На въпрос защо е приела да участва в надпреварата за "Дондуков 2" журналистката коментира, че от тази позиция може да изпълнява нещата, които я интересуват като "човешко същество, гражданин и журналист": "Според мен е грешка да се приемат тези позиции като толкова далечни от всеки и недостъпни, че да изпитваме към тях страхопочитание". 

Стана ясно, че по желание на Касимова интервюто е съпроводено и с жестомимичен превод, за да достигне до повече хора. Тя е споделяла публично, че една от дъщерите ѝ има проблем със слуха, затова приема това за лична кауза.

Касимова обясни, че познава работата на Лозан Панов от много време. "Познавам го като честен човек с принципи. Много вярвам в такива хора. Вярвам на Лозан Панов, той е и човекът, който ми даде увереност, че и аз мога да се справя с това, което аз мога и което предлагам."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

5

klimt

06.10 2021 в 23:35

Много е лесно да си живееш в Италия и драскаш за всевъзможни щуротии които стават тук.И хал-хабер да си нямаш как да се поправят нещата.Отстрани е лесно да се навиква,ама отвътре си е друго-зор! Та Миче,я си глей писането и недей да ни ръководиш,поне нека те изберат първо.

1896

4

Simo

06.10 2021 в 20:41

Ай сиктир МА, еднополови бракове. Марш от тук.
Бегай да се кандидатираш за президент на Того.

4164

2

Egocentric Eccentric

06.10 2021 в 13:55

Даже в Сърбия, действащият министър председател е открито хомосексуална.

А в страхлива и хейтърска България не само няма действащ политик, който да е открит гей, а почти няма и смели и достойни политици, които поне открито да заявят адекватна позиция по темата.

23293

1

Стефан

06.10 2021 в 13:25

Ясно. Сбърка с точно колкото не трябва.
Няма как вменяем човек да гласува против науката, и за педерастията.