Маргарита Попова: Намираме се в частична Трета световна война

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2014 в 12:02 5658 7

Човечеството се намира в частична и потенциална Трета световна война.

Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова на дискусия на тема "Бъдещето на европейската дипломация".

Попова е на мнение, че има "твърде много тревожни моменти в земното ни битие" и тези теми са важни, трудни и изключително отговорни.

По повод международната ситуация Маргарита Попова каза, че според нея конфликтите изглеждат само териториално очертани, но са в състояние да запалят "глобална унищожителна разруха". Тя каза още, че реакциите за случващото се в световен мащаб не са адекватни.

"Липсва онова политическо лидерство, посветено на общественото благо. Международната общност е затрупана с десетки стратегии за развитие, но трябва да се събуди за най-страшното зло - насилието, войната унищожението, вместо създанието. Нима до вчера не виждахме това като първа необходимост", обясни вицепрезидентът.

Попова изрази мнението си, че съвременното ежедневие е прозаично, но в него хората търсят сигурността като подчерта, че живеем във век на радикални промени.

"Какъв е този наш 21 век, който накара някои да забравят да мислят човешки, да загубят отдавна равновесие от човешка алчност за власт и печалби, за повече власт и повече печалби? Кой би могъл да живее днес с несвито сърце от видимата опасност на не едно място по света да избухне пожара на разрухата? Кой ще бъде спасен и коя част на човечеството ще бъде спасена", допълни Попова.

Вицепрезидентът обясни, че на дневен ред пред политиците трябва да стои това как да се "откажат да управляват със загубените от десетилетия бледи и безплътни клишета, които обслужиха едни, освободиха ги от грях и морал, а други натовариха".

Маргарита Попова не пропусна да изрази и мнението си за предизборната кампания, в която се намира страната ни, като подчерта, че важните теми, които са изключително отговорни, липсват от предизборната битка.

"За всяка дума трябва да се носи отговорност, защото тези теми са не само предизвикателство за днешния ден, те събудиха нашето чувство, нашата чувственост, нашите знания и провокираха нашия опит твърде далече назад във времето", обясни Попова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2014 в 16:14

16:10 .. Ванга днес се е включила по-рано!

23.09 2014 в 16:10

Потъналото в порок и разтление човечество на тая нещастна планета си отива. Остават най-много 100-200 години и финито. Как ще стане технически няма особено значение.

23.09 2014 в 16:02

Има няма и тая офса изсере някое лайно!!

23.09 2014 в 15:09

по традиция напълно лишения от съдържани пост на вицепрезидента у нас пак се заема от някакво посмeшище и нон сенс..."частична и потенциална трета световна война".... кърти мивки, как успя в четири думи да сътвори такава безсмислица, хем частична, хем световна, хем е война, хем е само потенциална,хахахаха....за "лирическите" отклонения- много говорене и нишонеказване, няма какво да се коментира- смях.

23.09 2014 в 14:51

печалба не е мръсна дума бе другарко Попова, колкото повече печалби и доходи, толкова повече средства за социални политики, здравеопазване, образование, пенсии, отбрана и т.н.
Крайно време е да се научим да мислим за правенето на пари като за морален дълг, а не като укоримо занимание.
Когато има извършени престъпления, те трябва да бъдат обект на правораздаването и наказани, но в никакъв случай не са плод на самия стремеж към печалба.
Стремежът към печалба създаде Айфон, създаде Майкрософт офис и въпреки, че собствениците станаха милиардери, нима човечеството не спечели още повече!?
Печалба не е мръсна дума.

23.09 2014 в 13:38

Наздраве и на теб, булка.

23.09 2014 в 13:09

Така е .Вече не виждаме по-далеч от паничката с постна чорба,а това не е най-важното!