Манолова: Поведението на БСП е необяснимо, президентът да свика нови консултации

OFFNews 23 август 2021 в 16:55 4929 1

„Призоваваме президента Румен Радев да инициира консултации преди връчването на третия мандат, за да не бъде загубено ценно време. Готови сме за разговори преди и след връчването на третия мандат”. Това заяви председателят на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред журналисти.

„24 часа, след като Радев призова партиите да разговарят помежду си и след това да излъчат ясен знак, че са готови да съставят правителство – и БСП след ИТН, казаха, че няма да участват в консултации преди връчването на третия мандат. За нас подобно поведение е необяснимо. Очакването на хората е именно да бъдат положени усилия, да бъде направен компромис, политическите лидери да преглътнат партийното си его и да загърбят дребните политически партийни сметки, за да има правителство, което да преведе България пред предстоящите три кризи. Време е за лидерство", подчерта Манолова.

Според нея не е честно спрямо българските граждани „политическото съгласие да става заложник на партийни интереси”.

По думите й ИБГНИ ще положи всички усилия за съставянето на кабинет.

Манолова заяви още, че от оглавяваната от нея коалиция са готови с предложенията си за преизчисляването на пенсиите и за актуализацията на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!