Манолова обеща да върне правилата и прозрачността в БСП

OFFNews 21 юли 2014 в 08:40 3131 8

Мая Манолова

Снимка Сергей Антонов

„Аз мога да поведа лидерски екип, който да води БСП към изборите на 5 октомври към достойно представяне, към победа на тези избори. Искам да го внуша това на социалистите и да го направим заедно. Това е най-важното, което мотивира моето участие в това лидерско състезание.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ червеното острие Мая Манолова, която е сред основните претенденти за лидерския пост в БСП, който ще бъде определен на конгрес на партията в края на седмицата.

Мая Манолова заяви, че желае върне прозрачността и правилата в партията.

„Решенията в коалицията и в партньорството между БСП и ДПС не се взимаха публично, прозрачно, пред хората. Не сме обсъждали параметри на споразумения, не сме обсъждали статута , не сме обсъждали дори кои да са министрите. (...) Ще прекратя практиката решенията да се вземат някъде извън БСП, споразуменията да се правят в нечий кабинет на кафе“, зарече се Мая Манолова.

Червеното острие заяви още, че възнамерява, ако бъде избрана за лидер на партията, да даде повече свобода на местните структури. Тя обеща, ако оглави столетницата, да промени правилата и листите вече да не се редят от „Позитано" 20. По думите й това би вдъхнало живот и енергия на местните структури, което би довело до предизборна мобилизация.

На въпрос как възприема коментара на колегата си Кирил Добре, че жените стават за друго, но не и за лидери на партия, Манолова заяви: „Кирчо Добрев обеща да порасте и да излезе от политическия пубертет“.

„Жените сме по-чувствителни, по-справедливи, по-ефективни в състояние на криза. Жените на БСП показахме, че сме бойци, можем да водим битки, да защитаваме каузи, да водим след себе си хора“, коментира червеното острие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews