Quantcast

Манолова обеща да върне правилата и прозрачността в БСП

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2014 в 08:40 2379 8

Мая Манолова

Снимка Сергей Антонов

„Аз мога да поведа лидерски екип, който да води БСП към изборите на 5 октомври към достойно представяне, към победа на тези избори. Искам да го внуша това на социалистите и да го направим заедно. Това е най-важното, което мотивира моето участие в това лидерско състезание.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ червеното острие Мая Манолова, която е сред основните претенденти за лидерския пост в БСП, който ще бъде определен на конгрес на партията в края на седмицата.

Мая Манолова заяви, че желае върне прозрачността и правилата в партията.

„Решенията в коалицията и в партньорството между БСП и ДПС не се взимаха публично, прозрачно, пред хората. Не сме обсъждали параметри на споразумения, не сме обсъждали статута , не сме обсъждали дори кои да са министрите. (...) Ще прекратя практиката решенията да се вземат някъде извън БСП, споразуменията да се правят в нечий кабинет на кафе“, зарече се Мая Манолова.

Червеното острие заяви още, че възнамерява, ако бъде избрана за лидер на партията, да даде повече свобода на местните структури. Тя обеща, ако оглави столетницата, да промени правилата и листите вече да не се редят от „Позитано" 20. По думите й това би вдъхнало живот и енергия на местните структури, което би довело до предизборна мобилизация.

На въпрос как възприема коментара на колегата си Кирил Добре, че жените стават за друго, но не и за лидери на партия, Манолова заяви: „Кирчо Добрев обеща да порасте и да излезе от политическия пубертет“.

„Жените сме по-чувствителни, по-справедливи, по-ефективни в състояние на криза. Жените на БСП показахме, че сме бойци, можем да водим битки, да защитаваме каузи, да водим след себе си хора“, коментира червеното острие.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2014 в 23:50

Кифла! :D

21.07 2014 в 11:10

Да спасява, са оправя, да демократизира - каквото си иска да прави. само да не занимава публичното пространство със себе си. Както се казва на любимия на социалистите език "надоело". Дотежа ми от вас мили цоциалисти, остриета, говорители, председатели и заместник председатели. А сериозно. Драги социалисти, вижте й изборния закона на Манолова и сия изберете, ако искате още 2-3 години да не прокопсате. А другото за сетивноста, чувствителността и прочие са приказки за наивници.

21.07 2014 в 10:17

Въй, не думай! Ами досега къде спеше, бе лелче?

21.07 2014 в 10:14

Тя кога разбра, че в БСП няма правила и прозрачност, при положение, че цяла година повтаря, че е най - демократичната партия?!

21.07 2014 в 09:50

Тия комунисти от 1944-та година все "побеждават". Победиха на 9-ти септември 44г. фашизма и собствения си народ като го държаха 45 години в пълна изолация от белия свят, издигайки всеки божи ден лозунга "към нови трудови победи",после десетина пъти "победиха" (според тях) на избори, сега пак се гласят да побеждават. Абе победа след победа на всеки километър, така до края на света, хахахахахахахахаха,смешници.

21.07 2014 в 09:39

Всичката Мая втасала, само... Това цяла България го знае, ама дали Кутито ще издържи да му бъркаш с острите червено-партийни маникюри в апаратната същност?

21.07 2014 в 09:20

Гладна кокошка просо сънува.

21.07 2014 в 09:02

Как ще го върнеш с реплики на Костинброд ли ?