Манолова към НС: Спрете да се занимавате с мандати, заемете се с проблемите на хората

OFFNews 26 април 2021 в 14:38 3050 0

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова се обърна към депутатите, ръководството на парламента и председателите на парламентарните групи да спрат да се занимават с получаване и връщане на мандати, а да се заемат с това, за което са избрани - проблемите на гражданите. 

На брифинг Манолова посочи, че не трябва да се забравят предизборните обещания, както и че Изборният кодекс е важен, но са важни и проблемите на хората, които имат друг дневен ред. 

"За съжаление, не виждам в програмата на Народното събрание и на парламентарните комисии важните теми - Законът за личната помощ, подкрепата за малките фирми, за самоосигуряващите се, подкрепата от 50 лева за пенсионерите", посочи тя.

Според нея възрастните хора не могат да зависят от доброто настроение на премиера, а трябва в закон да се поеме ангажимент, че ще получават 50-те лева до края на тази година, докато бъдат преизчислени пенсиите.

Манолова заяви, че ще настоява КЕВР да бъде изслушан от НС, защото енергийните дружества са поискали увеличение на парното със 138%, увеличение на тока с 3% и предстои искане за вдигане на водата. "Настояваме темите да влязат в работата на парламента, стига са се занимавали само с партийни маневри", категорична е тя.

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" обясни и че партията е внесла досега 15 законопроекта. Сред предложенията са Законът за частния фалит, за колекторските фирми, там е и искането за това пенсионерите да получават по 50 лева до края на годината, както и искане да бъде разгледан Планът за възстановяване и устойчивост и намаляването на заплатите на депутатите до 1400 лв.  

Относно връщането на мандата от "Има такъв народ" Манолова посочи, че очакват да чуят мотивите за това. 

Тя коментира и утрешното заседание на временната комисия по ревизията, като каза: "Ще сложим на масата най-корупционните схеми, свързани с 9 сектора." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!